Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. તતિયસમણબ્રાહ્મણસુત્તં

    7. Tatiyasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ

    ૧૭૬. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘યે હિ કેચિ, ભિક્ખવે, સમણા વા બ્રાહ્મણા વા લાભસક્કારસિલોકં યથાભૂતં નપ્પજાનન્તિ, લાભસક્કારસિલોકસમુદયં નપ્પજાનન્તિ, લાભસક્કારસિલોકનિરોધં નપ્પજાનન્તિ, લાભસક્કારસિલોકનિરોધગામિનિં પટિપદં નપ્પજાનન્તિ …પે॰… પજાનન્તિ…પે॰… સયં અભિઞ્ઞા સચ્છિકત્વા ઉપસમ્પજ્જ વિહરન્તી’’તિ. સત્તમં.

    176. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘ye hi keci, bhikkhave, samaṇā vā brāhmaṇā vā lābhasakkārasilokaṃ yathābhūtaṃ nappajānanti, lābhasakkārasilokasamudayaṃ nappajānanti, lābhasakkārasilokanirodhaṃ nappajānanti, lābhasakkārasilokanirodhagāminiṃ paṭipadaṃ nappajānanti …pe… pajānanti…pe… sayaṃ abhiññā sacchikatvā upasampajja viharantī’’ti. Sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. તતિયસમણબ્રાહ્મણસુત્તવણ્ણના • 7. Tatiyasamaṇabrāhmaṇasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. તતિયસમણબ્રાહ્મણસુત્તવણ્ણના • 7. Tatiyasamaṇabrāhmaṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact