Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    394. வட்டகஜாதகங் (6-2-9)

    394. Vaṭṭakajātakaṃ (6-2-9)

    128.

    128.

    பணீதங் பு⁴ஞ்ஜஸே ப⁴த்தங், ஸப்பிதேலஞ்ச மாதுல;

    Paṇītaṃ bhuñjase bhattaṃ, sappitelañca mātula;

    அத² கேன நு வண்ணேன, கிஸோ த்வமஸி வாயஸ.

    Atha kena nu vaṇṇena, kiso tvamasi vāyasa.

    129.

    129.

    அமித்தமஜ்ஜே² வஸதோ, தேஸு ஆமிஸமேஸதோ;

    Amittamajjhe vasato, tesu āmisamesato;

    நிச்சங் உப்³பி³க்³க³ஹத³யஸ்ஸ, குதோ காகஸ்ஸ த³ள்ஹியங்.

    Niccaṃ ubbiggahadayassa, kuto kākassa daḷhiyaṃ.

    130.

    130.

    நிச்சங் உப்³பே³கி³னோ 1 காகா, த⁴ங்கா பாபேன கம்முனா;

    Niccaṃ ubbegino 2 kākā, dhaṅkā pāpena kammunā;

    லத்³தோ⁴ பிண்டோ³ ந பீணேதி, கிஸோ தேனஸ்மி வட்டக.

    Laddho piṇḍo na pīṇeti, kiso tenasmi vaṭṭaka.

    131.

    131.

    லூகா²னி திணபீ³ஜானி, அப்பஸ்னேஹானி பு⁴ஞ்ஜஸி;

    Lūkhāni tiṇabījāni, appasnehāni bhuñjasi;

    அத² கேன நு வண்ணேன, தூ²லோ த்வமஸி வட்டக.

    Atha kena nu vaṇṇena, thūlo tvamasi vaṭṭaka.

    132.

    132.

    அப்பிச்சா² அப்பசிந்தாய, அதூ³ரக³மனேன ச;

    Appicchā appacintāya, adūragamanena ca;

    லத்³தா⁴லத்³தே⁴ன யாபெந்தோ, தூ²லோ தேனஸ்மி வாயஸ.

    Laddhāladdhena yāpento, thūlo tenasmi vāyasa.

    133.

    133.

    அப்பிச்ச²ஸ்ஸ ஹி போஸஸ்ஸ, அப்பசிந்தஸுக²ஸ்ஸ 3 ச;

    Appicchassa hi posassa, appacintasukhassa 4 ca;

    ஸுஸங்க³ஹிதமானஸ்ஸ 5, வுத்தீ ஸுஸமுதா³னயாதி.

    Susaṅgahitamānassa 6, vuttī susamudānayāti.

    வட்டகஜாதகங் நவமங்.

    Vaṭṭakajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. உப்³பி³க்³கி³னோ (ஸ்யா॰ க॰), உப்³பே³தி⁴னோ (ஸீ॰)
    2. ubbiggino (syā. ka.), ubbedhino (sī.)
    3. அப்பசிந்திஸுக²ஸ்ஸ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    4. appacintisukhassa (sī. syā. pī.)
    5. ஸுஸங்க³ஹிதபமாணஸ்ஸ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    6. susaṅgahitapamāṇassa (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [394] 9. வட்டகஜாதகவண்ணனா • [394] 9. Vaṭṭakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact