Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. વેળુદ્વારેય્યસુત્તવણ્ણના

    7. Veḷudvāreyyasuttavaṇṇanā

    ૧૦૦૩. પવેણિઆગતસ્સાતિ અનેકપુરિસયુગવસેન પરમ્પરાગતસ્સ. અત્તનિ ઉપનેતબ્બન્તિ અત્તનિ નેત્વા પરસ્મિં ઉપનેતબ્બં. તેનાહ ‘‘યો ખો મ્યાયં ધમ્મો અપ્પિયો અમનાપો, પરસ્સપેસો ધમ્મો અપ્પિયો અમનાપો’’તિઆદિ. અમન્તભાસેનાતિ સમ્ફસ્સ સમ્ફપ્પલાપસ્સ અમન્તાય મન્તારહિતભાસનેન.

    1003.Paveṇiāgatassāti anekapurisayugavasena paramparāgatassa. Attani upanetabbanti attani netvā parasmiṃ upanetabbaṃ. Tenāha ‘‘yo kho myāyaṃ dhammo appiyo amanāpo, parassapeso dhammo appiyo amanāpo’’tiādi. Amantabhāsenāti samphassa samphappalāpassa amantāya mantārahitabhāsanena.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. વેળુદ્વારેય્યસુત્તં • 7. Veḷudvāreyyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. વેળુદ્વારેય્યસુત્તવણ્ણના • 7. Veḷudvāreyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact