Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. વેણ્ડુસુત્તવણ્ણના

    2. Veṇḍusuttavaṇṇanā

    ૯૩. પયિરુપાસિયાતિ પયિરુપાસહેતુ. સિક્ખન્તીતિ તિસ્સોપિ સિક્ખા સિક્ખન્તિ. સિટ્ઠિપદેતિ કિલેસાનં સાસનતો વટ્ટદુક્ખપરિત્તાસનતો ચ સિટ્ઠિસઞ્ઞિતે યથાનુસિટ્ઠં પટિપજ્જિતબ્બતો પદે, સદ્ધમ્મેતિ અત્થો. તેનાહ ‘‘અનુસિટ્ઠિપદે’’તિ. તત્થ અનુસિટ્ઠીતિ સદ્ધમ્મો. કાલેતિ યુત્તપત્તકાલે. અપ્પમાદોનામ સમથવિપસ્સનાભાવના.

    93.Payirupāsiyāti payirupāsahetu. Sikkhantīti tissopi sikkhā sikkhanti. Siṭṭhipadeti kilesānaṃ sāsanato vaṭṭadukkhaparittāsanato ca siṭṭhisaññite yathānusiṭṭhaṃ paṭipajjitabbato pade, saddhammeti attho. Tenāha ‘‘anusiṭṭhipade’’ti. Tattha anusiṭṭhīti saddhammo. Kāleti yuttapattakāle. Appamādonāma samathavipassanābhāvanā.

    વેણ્ડુસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Veṇḍusuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. વેણ્ડુસુત્તં • 2. Veṇḍusuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. વેણ્ડુસુત્તવણ્ણના • 2. Veṇḍusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact