Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મજ્ઝિમનિકાય (અટ્ઠકથા) • Majjhimanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. વેરઞ્જકસુત્તવણ્ણના

    2. Verañjakasuttavaṇṇanā

    ૪૪૪. એવં મે સુતન્તિ વેરઞ્જકસુત્તં. તત્થ વેરઞ્જકાતિ વેરઞ્જવાસિનો. કેનચિદેવ કરણીયેનાતિ કેનચિદેવ અનિયમિતકિચ્ચેન. સેસં સબ્બં પુરિમસુત્તે વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બં. કેવલઞ્હિ ઇધ અધમ્મચારી વિસમચારીતિ એવં પુગ્ગલાધિટ્ઠાના દેસના કતા. પુરિમસુત્તે ધમ્માધિટ્ઠાનાતિ અયં વિસેસો. સેસં તાદિસમેવાતિ.

    444.Evaṃme sutanti verañjakasuttaṃ. Tattha verañjakāti verañjavāsino. Kenacideva karaṇīyenāti kenacideva aniyamitakiccena. Sesaṃ sabbaṃ purimasutte vuttanayeneva veditabbaṃ. Kevalañhi idha adhammacārī visamacārīti evaṃ puggalādhiṭṭhānā desanā katā. Purimasutte dhammādhiṭṭhānāti ayaṃ viseso. Sesaṃ tādisamevāti.

    પપઞ્ચસૂદનિયા મજ્ઝિમનિકાયટ્ઠકથાય

    Papañcasūdaniyā majjhimanikāyaṭṭhakathāya

    વેરઞ્જકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Verañjakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / મજ્ઝિમનિકાય • Majjhimanikāya / ૨. વેરઞ્જકસુત્તં • 2. Verañjakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / મજ્ઝિમનિકાય (ટીકા) • Majjhimanikāya (ṭīkā) / ૨. વેરઞ્જકસુત્તવણ્ણના • 2. Verañjakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact