Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    વિપત્તિપચ્ચયવારવણ્ણના

    Vipattipaccayavāravaṇṇanā

    ૨૮૪. ચતુત્થે પન વિપત્તિપચ્ચયવારે સીલવિપત્તિપચ્ચયાતિ સીલવિપત્તિપઅચ્છાદનપચ્ચયા.

    284. Catutthe pana vipattipaccayavāre sīlavipattipaccayāti sīlavipattipaacchādanapaccayā.

    ૨૮૬. દિટ્ઠિવિપત્તિપચ્ચયાતિ દિટ્ઠિવિપત્તિયા અપ્પટિનિસ્સજ્જનપચ્ચયા.

    286.Diṭṭhivipattipaccayāti diṭṭhivipattiyā appaṭinissajjanapaccayā.

    ૨૮૭. આજીવવિપત્તિપચ્ચયાતિ એત્થ આગમ્મ જીવન્તિ એતેનાતિ આજીવો, ચતુપચ્ચયો, સોવ મિચ્છાપત્તિયા વિપન્નત્તા વિપત્તીતિ આજીવવિપત્તિ, તસ્સા આજીવવિપત્તિયા હેતુ, તદુપ્પાદનતપરિભોગનિમિત્તન્તિ અત્થો.

    287.Ājīvavipattipaccayāti ettha āgamma jīvanti etenāti ājīvo, catupaccayo, sova micchāpattiyā vipannattā vipattīti ājīvavipatti, tassā ājīvavipattiyā hetu, taduppādanataparibhoganimittanti attho.

    વિપત્તિપચ્ચયવારવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vipattipaccayavāravaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૪. વિપત્તિપચ્ચયવારો • 4. Vipattipaccayavāro

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / છઆપત્તિસમુટ્ઠાનવારાદિવણ્ણના • Chaāpattisamuṭṭhānavārādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact