Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૪. અબ્ભન્તરવગ્ગો

    4. Abbhantaravaggo

    ૨૮૧. અબ્ભન્તરજાતકં (૩-૪-૧)

    281. Abbhantarajātakaṃ (3-4-1)

    ૯૧.

    91.

    અબ્ભન્તરો નામ દુમો, યસ્સ દિબ્યમિદં ફલં;

    Abbhantaro nāma dumo, yassa dibyamidaṃ phalaṃ;

    ભુત્વા દોહળિની નારી, ચક્કવત્તિં વિજાયતિ.

    Bhutvā dohaḷinī nārī, cakkavattiṃ vijāyati.

    ૯૨.

    92.

    ત્વમ્પિ 1 ભદ્દે મહેસીસિ, સા ચાપિ 2 પતિનો પિયા;

    Tvampi 3 bhadde mahesīsi, sā cāpi 4 patino piyā;

    આહરિસ્સતિ તે રાજા, ઇદં અબ્ભન્તરં ફલં.

    Āharissati te rājā, idaṃ abbhantaraṃ phalaṃ.

    ૯૩.

    93.

    ભત્તુરત્થે પરક્કન્તો, યં ઠાનમધિગચ્છતિ;

    Bhatturatthe parakkanto, yaṃ ṭhānamadhigacchati;

    સૂરો અત્તપરિચ્ચાગી, લભમાનો ભવામહન્તિ.

    Sūro attapariccāgī, labhamāno bhavāmahanti.

    અબ્ભન્તરજાતકં પઠમં.

    Abbhantarajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. ત્વઞ્ચ (સી॰ પી॰), ત્વં હિ (ક॰)
    2. ચાસિ (સી॰ પી॰)
    3. tvañca (sī. pī.), tvaṃ hi (ka.)
    4. cāsi (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૮૧] ૧. અબ્ભન્તરજાતકવણ્ણના • [281] 1. Abbhantarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact