Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi |
૧૮૮. આદાયસત્તકં
188. Ādāyasattakaṃ
૩૧૧. ભિક્ખુ અત્થતકથિનો કતચીવરં આદાય પક્કમતિ – ‘‘ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. તસ્સ ભિક્ખુનો પક્કમનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.
311. Bhikkhu atthatakathino katacīvaraṃ ādāya pakkamati – ‘‘na paccessa’’nti. Tassa bhikkhuno pakkamanantiko kathinuddhāro.
ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં આદાય પક્કમતિ. તસ્સ બહિસીમગતસ્સ એવં હોતિ – ‘‘ઇધેવિમં ચીવરં કારેસ્સં, ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો તં ચીવરં કારેતિ. તસ્સ ભિક્ખુનો નિટ્ઠાનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.
Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ ādāya pakkamati. Tassa bahisīmagatassa evaṃ hoti – ‘‘idhevimaṃ cīvaraṃ kāressaṃ, na paccessa’’nti. So taṃ cīvaraṃ kāreti. Tassa bhikkhuno niṭṭhānantiko kathinuddhāro.
ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં આદાય પક્કમતિ. તસ્સ બહિસીમગતસ્સ એવં હોતિ – ‘‘નેવિમં ચીવરં કારેસ્સં, ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. તસ્સ ભિક્ખુનો સન્નિટ્ઠાનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.
Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ ādāya pakkamati. Tassa bahisīmagatassa evaṃ hoti – ‘‘nevimaṃ cīvaraṃ kāressaṃ, na paccessa’’nti. Tassa bhikkhuno sanniṭṭhānantiko kathinuddhāro.
ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં આદાય પક્કમતિ. તસ્સ બહિસીમગતસ્સ એવં હોતિ – ‘‘ઇધેવિમં ચીવરં કારેસ્સં, ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો તં ચીવરં કારેતિ. તસ્સ તં ચીવરં કયિરમાનં નસ્સતિ. તસ્સ ભિક્ખુનો નાસનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.
Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ ādāya pakkamati. Tassa bahisīmagatassa evaṃ hoti – ‘‘idhevimaṃ cīvaraṃ kāressaṃ, na paccessa’’nti. So taṃ cīvaraṃ kāreti. Tassa taṃ cīvaraṃ kayiramānaṃ nassati. Tassa bhikkhuno nāsanantiko kathinuddhāro.
ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં આદાય પક્કમતિ – ‘‘પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો બહિસીમગતો તં ચીવરં કારેતિ. સો કતચીવરો સુણાતિ ‘‘ઉબ્ભતં કિર તસ્મિં આવાસે કથિન’’ન્તિ. તસ્સ ભિક્ખુનો સવનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.
Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ ādāya pakkamati – ‘‘paccessa’’nti. So bahisīmagato taṃ cīvaraṃ kāreti. So katacīvaro suṇāti ‘‘ubbhataṃ kira tasmiṃ āvāse kathina’’nti. Tassa bhikkhuno savanantiko kathinuddhāro.
ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં આદાય પક્કમતિ – ‘‘પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ . સો બહિસીમગતો તં ચીવરં કારેતિ. સો કતચીવરો – ‘‘પચ્ચેસ્સં પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ – બહિદ્ધા કથિનુદ્ધારં વીતિનામેતિ. તસ્સ ભિક્ખુનો સીમાતિક્કન્તિકો કથિનુદ્ધારો.
Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ ādāya pakkamati – ‘‘paccessa’’nti . So bahisīmagato taṃ cīvaraṃ kāreti. So katacīvaro – ‘‘paccessaṃ paccessa’’nti – bahiddhā kathinuddhāraṃ vītināmeti. Tassa bhikkhuno sīmātikkantiko kathinuddhāro.
ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં આદાય પક્કમતિ – ‘‘પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો બહિસીમગતો તં ચીવરં કારેતિ. સો કતચીવરો – ‘‘પચ્ચેસ્સં પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ – સમ્ભુણાતિ કથિનુદ્ધારં. તસ્સ ભિક્ખુનો સહ ભિક્ખૂહિ કથિનુદ્ધારો.
Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ ādāya pakkamati – ‘‘paccessa’’nti. So bahisīmagato taṃ cīvaraṃ kāreti. So katacīvaro – ‘‘paccessaṃ paccessa’’nti – sambhuṇāti kathinuddhāraṃ. Tassa bhikkhuno saha bhikkhūhi kathinuddhāro.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / આદાયસત્તકકથા • Ādāyasattakakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / આદાયસત્તકાદિકથાવણ્ણના • Ādāyasattakādikathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / આદાયસત્તકકથાવણ્ણના • Ādāyasattakakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / આદાયસત્તકકથાવણ્ણના • Ādāyasattakakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૮૮. આદાયસત્તકકથા • 188. Ādāyasattakakathā