Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā |
૨. અકાલચીવરસિક્ખાપદવણ્ણના
2. Akālacīvarasikkhāpadavaṇṇanā
યં અત્તના લદ્ધં, તં નિસ્સગ્ગિયં હોતીતિ યં ચીવરં ભાજાપિતાય અત્તના લદ્ધં, તમેવ નિસ્સગ્ગિયં હોતિ, તં વિનયકમ્મં કત્વાપિ અત્તના ન લબ્ભતિ. તેનાહ ‘‘નિસ્સટ્ઠ’’ન્તિઆદિ. તત્થ નિસ્સટ્ઠં પટિલભિત્વાપીતિ ‘‘અય્યાય, દમ્મી’’તિ એવં નિસ્સટ્ઠં પટિલભિત્વાપિ. યથાદાનેયેવ ઉપનેતબ્બન્તિ યથા દાયકેહિ દિન્નં, તથેવ ઉપનેતબ્બં, અકાલચીવરપક્ખેયેવ ઠપેતબ્બન્તિ વુત્તં હોતિ.
Yaṃ attanā laddhaṃ, taṃ nissaggiyaṃ hotīti yaṃ cīvaraṃ bhājāpitāya attanā laddhaṃ, tameva nissaggiyaṃ hoti, taṃ vinayakammaṃ katvāpi attanā na labbhati. Tenāha ‘‘nissaṭṭha’’ntiādi. Tattha nissaṭṭhaṃ paṭilabhitvāpīti ‘‘ayyāya, dammī’’ti evaṃ nissaṭṭhaṃ paṭilabhitvāpi. Yathādāneyeva upanetabbanti yathā dāyakehi dinnaṃ, tatheva upanetabbaṃ, akālacīvarapakkheyeva ṭhapetabbanti vuttaṃ hoti.
અકાલચીવરસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Akālacīvarasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.