Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૯૦. અકતઞ્ઞુજાતકં

    90. Akataññujātakaṃ

    ૯૦.

    90.

    યો પુબ્બે કતકલ્યાણો, કતત્થો નાવબુજ્ઝતિ;

    Yo pubbe katakalyāṇo, katattho nāvabujjhati;

    પચ્છા કિચ્ચે સમુપ્પન્ને, કત્તારં નાધિગચ્છતીતિ.

    Pacchā kicce samuppanne, kattāraṃ nādhigacchatīti.

    અકતઞ્ઞુજાતકં દસમં.

    Akataññujātakaṃ dasamaṃ.

    અપાયિમ્હવગ્ગો નવમો.

    Apāyimhavaggo navamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અપાયિમ્હ ચ દૂભકં સત્તપદં, છળદ્વર ચ આયતિના ચ પુન;

    Apāyimha ca dūbhakaṃ sattapadaṃ, chaḷadvara ca āyatinā ca puna;

    અહિસીલવ મઙ્ગલિ પાપિકસ્સા, સતંનિક્ખ કતત્થવરેન દસાતિ.

    Ahisīlava maṅgali pāpikassā, sataṃnikkha katatthavarena dasāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૯૦] ૧૦. અકતઞ્ઞુજાતકવણ્ણના • [90] 10. Akataññujātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact