Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૨. અઙ્ગુલિપતોદકસિક્ખાપદં

    2. Aṅgulipatodakasikkhāpadaṃ

    ૩૩૦. દુતિયે અઙ્ગુલીહિ પતુજ્જનં અઙ્ગુલિપતોદો, સોયેવ અઙ્ગુલિપતોદકોતિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘અઙ્ગુલીહી’’તિઆદિ. ઉત્તન્તોતિ અવતપન્તો. અવતપન્તોતિ ચ અત્થતો કિલમન્તોયેવાતિ આહ ‘‘કિલમન્તો’’તિ. કિલમન્તો હુત્વાતિ યોજના. અસ્સાસગહણેન પસ્સાસોપિ ગહેતબ્બોતિ આહ ‘‘અસ્સાસપસ્સાસસઞ્ચારો’’તિ. તમ્પીતિ ભિક્ખુનિમ્પીતિ. દુતિયં.

    330. Dutiye aṅgulīhi patujjanaṃ aṅgulipatodo, soyeva aṅgulipatodakoti dassento āha ‘‘aṅgulīhī’’tiādi. Uttantoti avatapanto. Avatapantoti ca atthato kilamantoyevāti āha ‘‘kilamanto’’ti. Kilamanto hutvāti yojanā. Assāsagahaṇena passāsopi gahetabboti āha ‘‘assāsapassāsasañcāro’’ti. Tampīti bhikkhunimpīti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૨. અઙ્ગુલિપતોદકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૨. અઙ્ગુલિપતોદકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૨. અઙ્ગુલિપતોદકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૨. અઙ્ગુલિપતોદકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact