Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તવણ્ણના

    3. Aññatarabrāhmaṇasuttavaṇṇanā

    ૫૪. તતિયે સમ્મોદનીયન્તિ સમ્મોદજનનિં. સારણીયન્તિ સરિતબ્બયુત્તકં. વીતિસારેત્વાતિ પરિયોસાપેત્વા. કિત્તાવતાતિ કિત્તકેન. સન્દિટ્ઠિકો ધમ્મો હોતીતિ સામં પસ્સિતબ્બો હોતિ. અકાલિકોતિ ન કાલન્તરે ફલદાયકો. એહિપસ્સિકોતિ ‘‘એહિ પસ્સા’’તિ એવં દસ્સેતું સક્કાતિ આગમનીયપટિપદં પુચ્છતિ. ઓપનેય્યિકોતિ અત્તનો ચિત્તં ઉપનેતબ્બો. પચ્ચત્તં વેદિતબ્બોતિ સામંયેવ જાનિતબ્બો. વિઞ્ઞૂહીતિ પણ્ડિતેહિ. પરિયાદિન્નચિત્તોતિ આદિન્નગહિતપરામટ્ઠચિત્તો હુત્વા. ચેતેતીતિ ચિન્તેતિ. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ. ઇમસ્મિં પન સુત્તે બ્રાહ્મણેન લોકુત્તરમગ્ગો પુચ્છિતો, સત્થારાપિ સોયેવ કથિતો. સો હિ સામં પસ્સિતબ્બત્તા સન્દિટ્ઠિકો નામાતિ.

    54. Tatiye sammodanīyanti sammodajananiṃ. Sāraṇīyanti saritabbayuttakaṃ. Vītisāretvāti pariyosāpetvā. Kittāvatāti kittakena. Sandiṭṭhiko dhammo hotīti sāmaṃ passitabbo hoti. Akālikoti na kālantare phaladāyako. Ehipassikoti ‘‘ehi passā’’ti evaṃ dassetuṃ sakkāti āgamanīyapaṭipadaṃ pucchati. Opaneyyikoti attano cittaṃ upanetabbo. Paccattaṃ veditabboti sāmaṃyeva jānitabbo. Viññūhīti paṇḍitehi. Pariyādinnacittoti ādinnagahitaparāmaṭṭhacitto hutvā. Cetetīti cinteti. Sesamettha uttānameva. Imasmiṃ pana sutte brāhmaṇena lokuttaramaggo pucchito, satthārāpi soyeva kathito. So hi sāmaṃ passitabbattā sandiṭṭhiko nāmāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તં • 3. Aññatarabrāhmaṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૪. અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તાદિવણ્ણના • 3-4. Aññatarabrāhmaṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact