Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૪૫. અપલાળનવત્થુ

    45. Apalāḷanavatthu

    તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ થેરાનં ભિક્ખૂનં સામણેરે અપલાળેન્તિ. થેરા સામં દન્તકટ્ઠમ્પિ મુખોદકમ્પિ ગણ્હન્તા કિલમન્તિ . ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું. ન, ભિક્ખવે, અઞ્ઞસ્સ પરિસા અપલાળેતબ્બા. યો અપલાળેય્ય, આપત્તિ દુક્કટસ્સા તિ.

    Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū therānaṃ bhikkhūnaṃ sāmaṇere apalāḷenti. Therā sāmaṃ dantakaṭṭhampi mukhodakampi gaṇhantā kilamanti . Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ. Na, bhikkhave, aññassa parisā apalāḷetabbā. Yo apalāḷeyya, āpatti dukkaṭassā ti.

    અપલાળનવત્થુ નિટ્ઠિતં.

    Apalāḷanavatthu niṭṭhitaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact