Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મકથાવણ્ણના
Āpattiyā adassane ukkhepanīyakammakathāvaṇṇanā
૫૦. તસ્સા અદસ્સનેયેવ કમ્મં કાતબ્બન્તિ તસ્સા અદસ્સનેયેવ ઉક્ખેપનીયકમ્મં કાતબ્બં. તજ્જનીયાદિકમ્મં પન આપત્તિં આરોપેત્વા તસ્સા અદસ્સને અપ્પટિકમ્મે વા ભણ્ડનકારકાદિઅઙ્ગેહિ કાતબ્બં. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ.
50.Tassā adassaneyeva kammaṃ kātabbanti tassā adassaneyeva ukkhepanīyakammaṃ kātabbaṃ. Tajjanīyādikammaṃ pana āpattiṃ āropetvā tassā adassane appaṭikamme vā bhaṇḍanakārakādiaṅgehi kātabbaṃ. Sesamettha uttānameva.
કમ્મક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Kammakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / આકઙ્ખમાનછક્કં • Ākaṅkhamānachakkaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મકથા • Āpattiyā adassane ukkhepanīyakammakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અધમ્મકમ્મદ્વાદસકકથાવણ્ણના • Adhammakammadvādasakakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૫. આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મકથા • 5. Āpattiyā adassane ukkhepanīyakammakathā