Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. અપ્પમાદસુત્તવણ્ણના

    6. Appamādasuttavaṇṇanā

    ૧૧૬. છટ્ઠે યતો ખોતિ યદા ખો. સમ્પરાયિકસ્સાતિ દેસનામત્તમેતં, ખીણાસવો પન નેવ સમ્પરાયિકસ્સ, ન દિટ્ઠધમ્મિકસ્સ મરણસ્સ ભાયતિ. સોવ ઇધ અધિપ્પેતો. કેચિ પન ‘‘સમ્માદિટ્ઠિ ભાવિતાતિ વચનતો સોતાપન્નં આદિં કત્વા સબ્બેપિ અરિયા અધિપ્પેતા’’તિ વદન્તિ.

    116. Chaṭṭhe yato khoti yadā kho. Samparāyikassāti desanāmattametaṃ, khīṇāsavo pana neva samparāyikassa, na diṭṭhadhammikassa maraṇassa bhāyati. Sova idha adhippeto. Keci pana ‘‘sammādiṭṭhi bhāvitāti vacanato sotāpannaṃ ādiṃ katvā sabbepi ariyā adhippetā’’ti vadanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. અપ્પમાદસુત્તં • 6. Appamādasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. કેસિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Kesisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact