Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ૧૪-૧. આસવદુક-કુસલત્તિકં

    14-1. Āsavaduka-kusalattikaṃ

    ૧. કુસલપદં

    1. Kusalapadaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . નોઆસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    1. Noāsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… કમ્મે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    2. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… kamme ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૨. અકુસલપદં

    2. Akusalapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . આસવં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    3. Āsavaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    4. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા એકં, નઅધિપતિયા નવ…પે॰… નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે નવ, નવિપ્પયુત્તે નવ (સંખિત્તં).

    Nahetuyā ekaṃ, naadhipatiyā nava…pe… nakamme tīṇi, navipāke nava, navippayutte nava (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારોપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બો.)

    (Sahajātavāropi…pe… sampayuttavāropi sabbattha vitthāretabbo.)

    . આસવો અકુસલો ધમ્મો આસવસ્સ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો.

    5. Āsavo akusalo dhammo āsavassa akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo.

    . હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ (મજ્ઝે તિણ્ણં સહજાતાધિપતિ લબ્ભતિ) , અનન્તરે નવ…પે॰… ઉપનિસ્સયે નવ, આસેવને નવ, કમ્મે તીણિ…પે॰… ઝાને તીણિ, મગ્ગે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    6. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava (majjhe tiṇṇaṃ sahajātādhipati labbhati) , anantare nava…pe… upanissaye nava, āsevane nava, kamme tīṇi…pe… jhāne tīṇi, magge nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    ૩. અબ્યાકતપદં

    3. Abyākatapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . નોઆસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    7. Noāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ પચ્ચયવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    8. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi paccayavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    આસવદુકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Āsavadukakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૫-૧. સાસવદુક-કુસલત્તિકં

    15-1. Sāsavaduka-kusalattikaṃ

    ૧. કુસલપદં

    1. Kusalapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . સાસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    9. Sāsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અનાસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અનાસવો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Anāsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca anāsavo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૦. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં, અનુલોમં).

    10. Hetuyā dve, ārammaṇe dve, adhipatiyā dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ, anulomaṃ).

    ૧૧. નઅધિપતિયા દ્વે…પે॰… નઆસેવને એકં…પે॰… નવિપ્પયુત્તે દ્વે (સંખિત્તં. પચ્ચનીયં. સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ સબ્બત્થ દ્વે).

    11. Naadhipatiyā dve…pe… naāsevane ekaṃ…pe… navippayutte dve (saṃkhittaṃ. Paccanīyaṃ. Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi sabbattha dve).

    ૭. પઞ્હાવારો

    7. Pañhāvāro

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૧૨. સાસવો કુસલો ધમ્મો સાસવસ્સ કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    12. Sāsavo kusalo dhammo sāsavassa kusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અનાસવો કુસલો ધમ્મો અનાસવસ્સ કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Anāsavo kusalo dhammo anāsavassa kusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૩. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા તીણિ, અનન્તરે દ્વે…પે॰… નિસ્સયે દ્વે, ઉપનિસ્સયે ચત્તારિ, આસેવને દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).

    13. Hetuyā dve, ārammaṇe dve, adhipatiyā tīṇi, anantare dve…pe… nissaye dve, upanissaye cattāri, āsevane dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    ૨. અકુસલપદં

    2. Akusalapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૧૪. સાસવં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    14. Sāsavaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૧૫. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    15. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ …પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi …pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૩. અબ્યાકતપદં

    3. Abyākatapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૧૬. સાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    16. Sāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અનાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. અનાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . અનાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો અબ્યાકતો ચ અનાસવો અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Anāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca anāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Anāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā . Anāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo abyākato ca anāsavo abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    સાસવં અબ્યાકતઞ્ચ અનાસવં અબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Sāsavaṃ abyākatañca anāsavaṃ abyākatañca dhammaṃ paṭicca sāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૭. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા પઞ્ચ…પે॰… આસેવને એકં…પે॰… વિપાકે પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં).

    17. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve, adhipatiyā pañca…pe… āsevane ekaṃ…pe… vipāke pañca…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા એકં, નઆરમ્મણે તીણિ, નઅધિપતિયા દ્વે, નપુરેજાતે ચત્તારિ, નપચ્છાજાતે નઆસેવને પઞ્ચ, નકમ્મે…પે॰… નમગ્ગે એકં…પે॰… નવિપ્પયુત્તે દ્વે…પે॰… નોવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    Nahetuyā ekaṃ, naārammaṇe tīṇi, naadhipatiyā dve, napurejāte cattāri, napacchājāte naāsevane pañca, nakamme…pe… namagge ekaṃ…pe… navippayutte dve…pe… novigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારોપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બો.)

    (Sahajātavāropi…pe… sampayuttavāropi sabbattha vitthāretabbo.)

    ૭. પઞ્હાવારો

    7. Pañhāvāro

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૧૮. સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો સાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    18. Sāsavo abyākato dhammo sāsavassa abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો અનાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Anāsavo abyākato dhammo anāsavassa abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૯. હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા અનન્તરે સમનન્તરે ચત્તારિ, સહજાતે પઞ્ચ, અઞ્ઞમઞ્ઞે દ્વે, નિસ્સયે સત્ત, ઉપનિસ્સયે ચત્તારિ, પુરેજાતે પચ્છાજાતે દ્વે, આસેવને એકં, કમ્મે…પે॰… મગ્ગે ચત્તારિ, સમ્પયુત્તે દ્વે, વિપ્પયુત્તે તીણિ…પે॰… અવિગતે સત્ત (સંખિત્તં).

    19. Hetuyā cattāri, ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā anantare samanantare cattāri, sahajāte pañca, aññamaññe dve, nissaye satta, upanissaye cattāri, purejāte pacchājāte dve, āsevane ekaṃ, kamme…pe… magge cattāri, sampayutte dve, vippayutte tīṇi…pe… avigate satta (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    સાસવદુકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Sāsavadukakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૬-૧. આસવસમ્પયુત્તદુક-કુસલત્તિકં

    16-1. Āsavasampayuttaduka-kusalattikaṃ

    ૧. કુસલપદં

    1. Kusalapadaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૨૦. આસવવિપ્પયુત્તં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    20. Āsavavippayuttaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૨૧. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    21. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૨. અકુસલપદં

    2. Akusalapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૨૨. આસવસમ્પયુત્તં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવસમ્પયુત્તો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    22. Āsavasampayuttaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavasampayutto akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    આસવવિપ્પયુત્તં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવસમ્પયુત્તો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Āsavavippayuttaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavasampayutto akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    આસવસમ્પયુત્તં અકુસલઞ્ચ આસવવિપ્પયુત્તં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ આસવસમ્પયુત્તો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Āsavasampayuttaṃ akusalañca āsavavippayuttaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca āsavasampayutto akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    ૨૩. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ સબ્બત્થ પઞ્ચ.)

    23. Hetuyā pañca, ārammaṇe pañca…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi sabbattha pañca.)

    નહેતુયા એકં, નઅધિપતિયા પઞ્ચ, નપુરેજાતે પઞ્ચ…પે॰… નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે પઞ્ચ, નવિપ્પયુત્તે પઞ્ચ (સંખિત્તં).

    Nahetuyā ekaṃ, naadhipatiyā pañca, napurejāte pañca…pe… nakamme tīṇi, navipāke pañca, navippayutte pañca (saṃkhittaṃ).

    ૨૪. આસવસમ્પયુત્તો અકુસલો ધમ્મો આસવસમ્પયુત્તસ્સ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    24. Āsavasampayutto akusalo dhammo āsavasampayuttassa akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    આસવવિપ્પયુત્તો અકુસલો ધમ્મો આસવસમ્પયુત્તસ્સ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Āsavavippayutto akusalo dhammo āsavasampayuttassa akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    આસવસમ્પયુત્તો અકુસલો ચ આસવવિપ્પયુત્તો અકુસલો ચ ધમ્મા આસવસમ્પયુત્તસ્સ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Āsavasampayutto akusalo ca āsavavippayutto akusalo ca dhammā āsavasampayuttassa akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૨૫. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા એકં, અનન્તરે સમનન્તરે નવ, સહજાતે અઞ્ઞમઞ્ઞે નિસ્સયે પઞ્ચ, ઉપનિસ્સયે આસેવને નવ, કમ્મે આહારે ઇન્દ્રિયે ઝાને મગ્ગે તીણિ, સમ્પયુત્તે પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં).

    25. Hetuyā pañca, ārammaṇe nava, adhipatiyā ekaṃ, anantare samanantare nava, sahajāte aññamaññe nissaye pañca, upanissaye āsevane nava, kamme āhāre indriye jhāne magge tīṇi, sampayutte pañca…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    ૩. અબ્યાકતપદં

    3. Abyākatapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૨૬. આસવવિપ્પયુત્તં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    26. Āsavavippayuttaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૨૭. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    27. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા એકં, નઆરમ્મણે એકં, નઅધિપતિયા એકં…પે॰… નોવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Nahetuyā ekaṃ, naārammaṇe ekaṃ, naadhipatiyā ekaṃ…pe… novigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi sabbattha ekaṃ).

    ૨૮. આસવવિપ્પયુત્તો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    28. Āsavavippayutto abyākato dhammo āsavavippayuttassa abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    ૨૯. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    29. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    આસવસમ્પયુત્તદુકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Āsavasampayuttadukakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૭-૧. આસવસાસવદુક-કુસલત્તિકં

    17-1. Āsavasāsavaduka-kusalattikaṃ

    ૧. કુસલપદં

    1. Kusalapadaṃ

    ૧-૬. પટિચ્ચવારાદિ

    1-6. Paṭiccavārādi

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૩૦. સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો ચેવ નો ચ આસવો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    30. Sāsavañceva no ca āsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo ceva no ca āsavo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૩૧. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    31. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૨. અકુસલપદં

    2. Akusalapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૩૨. આસવઞ્ચેવ સાસવઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ સાસવો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    32. Āsavañceva sāsavañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ceva sāsavo ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો ચેવ નો ચ આસવો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Sāsavañceva no ca āsavaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo ceva no ca āsavo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    આસવઞ્ચેવ સાસવઞ્ચ અકુસલઞ્ચ સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ સાસવો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).

    Āsavañceva sāsavañca akusalañca sāsavañceva no ca āsavaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca āsavo ceva sāsavo ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૩૩. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    33. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    પચ્ચનીયં

    Paccanīyaṃ

    નહેતુપચ્ચયો

    Nahetupaccayo

    ૩૪. સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ સાસવો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    34. Sāsavañceva no ca āsavaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ceva sāsavo ca akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૩૫. નહેતુયા એકં, નઅધિપતિયા નવ, નપુરેજાતે નવ, નપચ્છાજાતે નવ, નઆસેવને નવ, નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે નવ, નવિપ્પયુત્તે નવ (સંખિત્તં).

    35. Nahetuyā ekaṃ, naadhipatiyā nava, napurejāte nava, napacchājāte nava, naāsevane nava, nakamme tīṇi, navipāke nava, navippayutte nava (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ પચ્ચયવારોપિ નિસ્સયવારોપિ સંસટ્ઠવારોપિ સમ્પયુત્તવારોપિ વિત્થારેતબ્બા.)

    (Sahajātavāropi paccayavāropi nissayavāropi saṃsaṭṭhavāropi sampayuttavāropi vitthāretabbā.)

    ૭. પઞ્હાવારો

    7. Pañhāvāro

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૩૬. આસવો ચેવ સાસવોચ અકુસલો ધમ્મો આસવસ્સ ચેવ સાસવસ્સ ચ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    36. Āsavo ceva sāsavoca akusalo dhammo āsavassa ceva sāsavassa ca akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    ૩૭. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ…પે॰… ઉપનિસ્સયે આસેવને નવ, કમ્મે આહારે ઇન્દ્રિયે ઝાને તીણિ, મગ્ગે સમ્પયુત્તે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    37. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava…pe… upanissaye āsevane nava, kamme āhāre indriye jhāne tīṇi, magge sampayutte nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    પચ્ચનીયુદ્ધારો

    Paccanīyuddhāro

    ૩૮. આસવો ચેવ સાસવો ચ અકુસલો ધમ્મો આસવસ્સ ચેવ સાસવસ્સ ચ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો… ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    38. Āsavo ceva sāsavo ca akusalo dhammo āsavassa ceva sāsavassa ca akusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… sahajātapaccayena paccayo… upanissayapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    ૩૯. નહેતુયા નવ, નઆરમ્મણે નવ (સંખિત્તં).

    39. Nahetuyā nava, naārammaṇe nava (saṃkhittaṃ).

    હેતુપચ્ચયા નઆરમ્મણે સત્ત (સંખિત્તં).

    Hetupaccayā naārammaṇe satta (saṃkhittaṃ).

    નહેતુપચ્ચયા આરમ્મણે નવ (સંખિત્તં).

    Nahetupaccayā ārammaṇe nava (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    ૩. અબ્યાકતપદં

    3. Abyākatapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૪૦. સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો ચેવ નો ચ આસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    40. Sāsavañceva no ca āsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo ceva no ca āsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૪૧. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    41. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ …પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi …pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    આસવસાસવદુકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Āsavasāsavadukakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૮-૧. આસવઆસવસમ્પયુત્તદુક-કુસલત્તિકં

    18-1. Āsavaāsavasampayuttaduka-kusalattikaṃ

    ૧-૬. પટિચ્ચવારાદિ

    1-6. Paṭiccavārādi

    અકુસલપદં

    Akusalapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૪૨. આસવઞ્ચેવ આસવસમ્પયુત્તઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ આસવસમ્પયુત્તો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    42. Āsavañceva āsavasampayuttañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ceva āsavasampayutto ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    આસવસમ્પયુત્તઞ્ચેવ નો ચ આસવં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવસમ્પયુત્તો ચેવ નો ચ આસવો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Āsavasampayuttañceva no ca āsavaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavasampayutto ceva no ca āsavo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    આસવઞ્ચેવ આસવસમ્પયુત્તઞ્ચ અકુસલઞ્ચ આસવસમ્પયુત્તઞ્ચેવ નો ચ આસવં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ આસવસમ્પયુત્તો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).

    Āsavañceva āsavasampayuttañca akusalañca āsavasampayuttañceva no ca āsavaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca āsavo ceva āsavasampayutto ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૪૩. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    43. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    પચ્ચનીયં

    Paccanīyaṃ

    નઅધિપતિપચ્ચયો

    Naadhipatipaccayo

    ૪૪. આસવઞ્ચેવ આસવસમ્પયુત્તઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ આસવસમ્પયુત્તો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નઅધિપતિપચ્ચયા.

    44. Āsavañceva āsavasampayuttañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ceva āsavasampayutto ca akusalo dhammo uppajjati naadhipatipaccayā.

    ૪૫. નઅધિપતિયા નવ, નપુરેજાતે નવ, નપચ્છાજાતે નવ, નઆસેવને નવ, નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે નવ, નવિપ્પયુત્તે નવ (સંખિત્તં).

    45. Naadhipatiyā nava, napurejāte nava, napacchājāte nava, naāsevane nava, nakamme tīṇi, navipāke nava, navippayutte nava (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ… સમ્પયુત્તવારેપિ સબ્બત્થ નવ.)

    (Sahajātavārepi… sampayuttavārepi sabbattha nava.)

    ૭. પઞ્હાવારો

    7. Pañhāvāro

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૪૬. આસવો ચેવ આસવસમ્પયુત્તો ચ અકુસલો ધમ્મો આસવસ્સ ચેવ આસવસમ્પયુત્તસ્સ ચ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    46. Āsavo ceva āsavasampayutto ca akusalo dhammo āsavassa ceva āsavasampayuttassa ca akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    ૪૭. હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    47. Hetuyā cattāri, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા નવ, નઆરમ્મણે નવ (સંખિત્તં).

    Nahetuyā nava, naārammaṇe nava (saṃkhittaṃ).

    હેતુપચ્ચયા નઆરમ્મણે ચત્તારિ (સંખિત્તં).

    Hetupaccayā naārammaṇe cattāri (saṃkhittaṃ).

    નહેતુપચ્ચયા આરમ્મણે નવ (સંખિત્તં).

    Nahetupaccayā ārammaṇe nava (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    આસવઆસવસમ્પયુત્તદુકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Āsavaāsavasampayuttadukakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૯-૧. આસવવિપ્પયુત્તસાસવદુક-કુસલત્તિકં

    19-1. Āsavavippayuttasāsavaduka-kusalattikaṃ

    કુસલપદં

    Kusalapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૪૮. આસવવિપ્પયુત્તં સાસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. આસવવિપ્પયુત્તં અનાસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૨) (સંખિત્તં.)

    48. Āsavavippayuttaṃ sāsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Āsavavippayuttaṃ anāsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto anāsavo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (2) (Saṃkhittaṃ.)

    ૪૯. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).

    49. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ વિત્થારેતબ્બો.)

    (Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi vitthāretabbo.)

    અબ્યાકતપદં

    Abyākatapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૫૦. આસવવિપ્પયુત્તં સાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    50. Āsavavippayuttaṃ sāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    આસવવિપ્પયુત્તં અનાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. આસવવિપ્પયુત્તં અનાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. આસવવિપ્પયુત્તં અનાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ચ આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Āsavavippayuttaṃ anāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto anāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Āsavavippayuttaṃ anāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Āsavavippayuttaṃ anāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo abyākato ca āsavavippayutto anāsavo abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    આસવવિપ્પયુત્તં સાસવં અબ્યાકતઞ્ચ આસવવિપ્પયુત્તં અનાસવં અબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Āsavavippayuttaṃ sāsavaṃ abyākatañca āsavavippayuttaṃ anāsavaṃ abyākatañca dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૫૧. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા પઞ્ચ…પે॰… આસેવને એકં, કમ્મે પઞ્ચ, વિપાકે પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં).

    51. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve, adhipatiyā pañca…pe… āsevane ekaṃ, kamme pañca, vipāke pañca…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ).

    પચ્ચનીયં

    Paccanīyaṃ

    નહેતુપચ્ચયો

    Nahetupaccayo

    ૫૨. આસવવિપ્પયુત્તં સાસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    52. Āsavavippayuttaṃ sāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo abyākato dhammo uppajjati nahetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૫૩. નહેતુયા એકં, નઆરમ્મણે તીણિ, નઅધિપતિયા દ્વે …પે॰… નપુરેજાતે ચત્તારિ, નપચ્છાજાતે નઆસેવને પઞ્ચ, નકમ્મે નવિપાકે…પે॰… નમગ્ગે એકં…પે॰… નવિપ્પયુત્તે દ્વે…પે॰… નોવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    53. Nahetuyā ekaṃ, naārammaṇe tīṇi, naadhipatiyā dve …pe… napurejāte cattāri, napacchājāte naāsevane pañca, nakamme navipāke…pe… namagge ekaṃ…pe… navippayutte dve…pe… novigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ પચ્ચયવારોપિ નિસ્સયવારોપિ સંસટ્ઠવારોપિ સમ્પયુત્તવારોપિ પટિચ્ચવારસદિસા વિત્થારેતબ્બા.)

    (Sahajātavāropi paccayavāropi nissayavāropi saṃsaṭṭhavāropi sampayuttavāropi paṭiccavārasadisā vitthāretabbā.)

    ૭. પઞ્હાવારો

    7. Pañhāvāro

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    ૫૪. આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો.

    54. Āsavavippayutto sāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa sāsavassa abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo.

    આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ચ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    Āsavavippayutto anāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa anāsavassa abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Āsavavippayutto anāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa sāsavassa abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Āsavavippayutto anāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa sāsavassa abyākatassa ca āsavavippayuttassa anāsavassa abyākatassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Āsavavippayutto sāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa sāsavassa abyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (1)

    આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨) (સંખિત્તં.)

    Āsavavippayutto anāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa anāsavassa abyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Āsavavippayutto anāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa sāsavassa abyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (2) (Saṃkhittaṃ.)

    ૫૫. હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા ચત્તારિ, અનન્તરે ચત્તારિ, સમનન્તરે ચત્તારિ, સહજાતે પઞ્ચ , અઞ્ઞમઞ્ઞે દ્વે, નિસ્સયે સત્ત, ઉપનિસ્સયે ચત્તારિ, પુરેજાતે દ્વે, આસેવને એકં, કમ્મે ચત્તારિ, વિપાકે ચત્તારિ, આહારે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે સત્ત (સંખિત્તં).

    55. Hetuyā cattāri, ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā cattāri, anantare cattāri, samanantare cattāri, sahajāte pañca , aññamaññe dve, nissaye satta, upanissaye cattāri, purejāte dve, āsevane ekaṃ, kamme cattāri, vipāke cattāri, āhāre cattāri…pe… avigate satta (saṃkhittaṃ).

    પચ્ચનીયુદ્ધારો

    Paccanīyuddhāro

    ૫૬. આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો અબ્યાકતો ધમ્મો આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો… ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો… પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો… પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો… આહારપચ્ચયેન પચ્ચયો… ઇન્દ્રિયપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    56. Āsavavippayutto sāsavo abyākato dhammo āsavavippayuttassa sāsavassa abyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… sahajātapaccayena paccayo… upanissayapaccayena paccayo… purejātapaccayena paccayo… pacchājātapaccayena paccayo… āhārapaccayena paccayo… indriyapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    ૫૭. નહેતુયા સત્ત, નઆરમ્મણે સત્ત (સંખિત્તં).

    57. Nahetuyā satta, naārammaṇe satta (saṃkhittaṃ).

    હેતુપચ્ચયા નઆરમ્મણે ચત્તારિ (સંખિત્તં).

    Hetupaccayā naārammaṇe cattāri (saṃkhittaṃ).

    નહેતુપચ્ચયા આરમ્મણે તીણિ (સંખિત્તં).

    Nahetupaccayā ārammaṇe tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    આસવવિપ્પયુત્તસાસવદુકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Āsavavippayuttasāsavadukakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.

    આસવગોચ્છકં નિટ્ઠિતં.

    Āsavagocchakaṃ niṭṭhitaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact