Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૬. અતિત્તિસુત્તવણ્ણના
6. Atittisuttavaṇṇanā
૧૦૯. છટ્ઠે સોપ્પસ્સાતિ નિદ્દાય. પટિસેવનાય નત્થિ તિત્તીતિ યથા યથા પટિસેવતિ, તથા તથા રુચ્ચતિયેવાતિ તિત્તિ નામ નત્થિ. સેસપદદ્વયેપિ એસેવ નયો. સચે હિ મહાસમુદ્દે ઉદકં સુરા ભવેય્ય, સુરાસોણ્ડો ચ મચ્છો હુત્વા નિબ્બત્તેય્ય, તસ્સ તત્થ ચરન્તસ્સપિ સયન્તસ્સપિ તિત્તિ નામ ન ભવેય્ય. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટમેવ કથિતં.
109. Chaṭṭhe soppassāti niddāya. Paṭisevanāya natthi tittīti yathā yathā paṭisevati, tathā tathā ruccatiyevāti titti nāma natthi. Sesapadadvayepi eseva nayo. Sace hi mahāsamudde udakaṃ surā bhaveyya, surāsoṇḍo ca maccho hutvā nibbatteyya, tassa tattha carantassapi sayantassapi titti nāma na bhaveyya. Imasmiṃ sutte vaṭṭameva kathitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. અતિત્તિસુત્તં • 6. Atittisuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૯. સમણબ્રાહ્મણસુત્તાદિવણ્ણના • 4-9. Samaṇabrāhmaṇasuttādivaṇṇanā