Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / નેત્તિપ્પકરણપાળિ • Nettippakaraṇapāḷi

    ૭. આવટ્ટહારસમ્પાતો

    7. Āvaṭṭahārasampāto

    ૬૯. તત્થ કતમો આવટ્ટો હારસમ્પાતો?

    69. Tattha katamo āvaṭṭo hārasampāto?

    ‘‘તસ્મા રક્ખિતચિત્તસ્સ, સમ્માસઙ્કપ્પગોચરો’’તિ ગાથા. ‘‘તસ્મા રક્ખિતચિત્તસ્સ, સમ્માસઙ્કપ્પગોચરો’’તિ સમથો 1. ‘‘સમ્માદિટ્ઠિપુરેક્ખારો’’તિ વિપસ્સના. ‘‘ઞત્વાન ઉદયબ્બય’’ન્તિ દુક્ખપરિઞ્ઞા. ‘‘થિનમિદ્ધાભિભૂ ભિક્ખૂ’’તિ સમુદયપહાનં. ‘‘સબ્બા દુગ્ગતિયો જહે’’તિ નિરોધો 2. ઇમાનિ ચત્તારિ સચ્ચાનિ.

    ‘‘Tasmā rakkhitacittassa, sammāsaṅkappagocaro’’ti gāthā. ‘‘Tasmā rakkhitacittassa, sammāsaṅkappagocaro’’ti samatho 3. ‘‘Sammādiṭṭhipurekkhāro’’ti vipassanā. ‘‘Ñatvāna udayabbaya’’nti dukkhapariññā. ‘‘Thinamiddhābhibhū bhikkhū’’ti samudayapahānaṃ. ‘‘Sabbā duggatiyo jahe’’ti nirodho 4. Imāni cattāri saccāni.

    નિયુત્તો આવટ્ટો હારસમ્પાતો.

    Niyutto āvaṭṭo hārasampāto.







    Footnotes:
    1. અયં સમથો (સી॰ ક॰)
    2. અયં નિરોધો (સી॰ ક॰)
    3. ayaṃ samatho (sī. ka.)
    4. ayaṃ nirodho (sī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / નેત્તિપ્પકરણ-અટ્ઠકથા • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. આવટ્ટહારસમ્પાતવણ્ણના • 7. Āvaṭṭahārasampātavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિવિભાવિની • Nettivibhāvinī / ૭. આવટ્ટહારસમ્પાતવિભાવના • 7. Āvaṭṭahārasampātavibhāvanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact