Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટિસમ્ભિદામગ્ગ-અટ્ઠકથા • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā

    ૨-૪. બલાદિવારત્તયવણ્ણના

    2-4. Balādivārattayavaṇṇanā

    ૨૪-૨૭. ઇન્દ્રિયવારે વુત્તનયેનેવ બલવારોપિ વેદિતબ્બો. બોજ્ઝઙ્ગમગ્ગઙ્ગવારા પરિયાયેન વુત્તા, ન યથાલક્ખણવસેન. મગ્ગઙ્ગવારે સમ્માવાચાકમ્મન્તાજીવા મેત્તાય પુબ્બભાગવસેન વુત્તા, ન અપ્પનાવસેન. ન હિ એતે મેત્તાય સહ ભવન્તિ. સબ્બેસં પાણાનન્તિઆદીનં સેસવારાનમ્પિ સત્તવારે વુત્તનયેનેવ અત્થો વેદિતબ્બો. મેત્તાભાવનાવિધાનં પન વિસુદ્ધિમગ્ગતો (વિસુદ્ધિ॰ ૧.૨૪૦ આદયો) ગહેતબ્બન્તિ.

    24-27. Indriyavāre vuttanayeneva balavāropi veditabbo. Bojjhaṅgamaggaṅgavārā pariyāyena vuttā, na yathālakkhaṇavasena. Maggaṅgavāre sammāvācākammantājīvā mettāya pubbabhāgavasena vuttā, na appanāvasena. Na hi ete mettāya saha bhavanti. Sabbesaṃ pāṇānantiādīnaṃ sesavārānampi sattavāre vuttanayeneva attho veditabbo. Mettābhāvanāvidhānaṃ pana visuddhimaggato (visuddhi. 1.240 ādayo) gahetabbanti.

    મેત્તાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mettākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / પટિસમ્ભિદામગ્ગપાળિ • Paṭisambhidāmaggapāḷi
    ૨. બલવારો • 2. Balavāro
    ૩. બોજ્ઝઙ્ગવારો • 3. Bojjhaṅgavāro
    ૪. મગ્ગઙ્ગવારો • 4. Maggaṅgavāro


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact