Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    ભદ્દવગ્ગિયકથા

    Bhaddavaggiyakathā

    ૩૬. ભદ્દવગ્ગિયાતિ તે કિર રાજકુમારા રૂપેન ચ ચિત્તેન ચ ભદ્દકા વગ્ગબન્ધેન ચ વિચરન્તિ, તસ્મા ‘‘ભદ્દવગ્ગિયા’’તિ વુચ્ચન્તિ. તેન હિ વોતિ એત્થ વોકારો નિપાતમત્તો. ધમ્મચક્ખું ઉદપાદીતિ કેસઞ્ચિ સોતાપત્તિમગ્ગો, કેસઞ્ચિ સકદાગામિમગ્ગો, કેસઞ્ચિ અનાગામિમગ્ગો ઉદપાદિ. તયોપિ હિ એતે મગ્ગા ‘‘ધમ્મચક્ખૂ’’તિ વુચ્ચન્તિ. તે કિર તુણ્ડિલજાતકે તિંસધુત્તા અહેસું, અથ તુણ્ડિલોવાદં સુત્વા પઞ્ચસીલાનિ રક્ખિંસુ; ઇદં નેસં પુબ્બકમ્મં.

    36.Bhaddavaggiyāti te kira rājakumārā rūpena ca cittena ca bhaddakā vaggabandhena ca vicaranti, tasmā ‘‘bhaddavaggiyā’’ti vuccanti. Tena hi voti ettha vokāro nipātamatto. Dhammacakkhuṃ udapādīti kesañci sotāpattimaggo, kesañci sakadāgāmimaggo, kesañci anāgāmimaggo udapādi. Tayopi hi ete maggā ‘‘dhammacakkhū’’ti vuccanti. Te kira tuṇḍilajātake tiṃsadhuttā ahesuṃ, atha tuṇḍilovādaṃ sutvā pañcasīlāni rakkhiṃsu; idaṃ nesaṃ pubbakammaṃ.

    ભદ્દવગ્ગિયકથા નિટ્ઠિતા.

    Bhaddavaggiyakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૧. ભદ્દવગ્ગિયવત્થુ • 11. Bhaddavaggiyavatthu

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ભદ્દવગ્ગિયકથાવણ્ણના • Bhaddavaggiyakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ભદ્દવગ્ગિયકથાવણ્ણના • Bhaddavaggiyakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૧. ભદ્દવગ્ગિયકથા • 11. Bhaddavaggiyakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact