Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૧૩૨. ભીરુકજાતકં
132. Bhīrukajātakaṃ
૧૩૨.
132.
કુસલૂપદેસે ધિતિયા દળ્હાય ચ, અનિવત્તિતત્તાભયભીરુતાય 1 ચ;
Kusalūpadese dhitiyā daḷhāya ca, anivattitattābhayabhīrutāya 2 ca;
ન રક્ખસીનં વસમાગમિમ્હસે, સ સોત્થિભાવો મહતા ભયેન મેતિ.
Na rakkhasīnaṃ vasamāgamimhase, sa sotthibhāvo mahatā bhayena meti.
Footnotes:
1. અવત્થિતત્તાભયભીરુતાય (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
2. avatthitattābhayabhīrutāya (sī. syā. pī.)
3. પઞ્ચગરુક (સી॰ પી॰), પઞ્ચભીરુક (સ્યા॰), અભયભીરુત§(?)
4. pañcagaruka (sī. pī.), pañcabhīruka (syā.), abhayabhīruta§(?)
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૩૨] ૨. ભીરુકજાતકવણ્ણના • [132] 2. Bhīrukajātakavaṇṇanā