Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૯. ચઙ્કમસુત્તવણ્ણના
9. Caṅkamasuttavaṇṇanā
૨૯. નવમે અદ્ધાનક્ખમો હોતીતિ દૂરં અદ્ધાનમગ્ગં ગચ્છન્તો ખમતિ, અધિવાસેતું સક્કોતિ. પધાનક્ખમોતિ વીરિયક્ખમો. ચઙ્કમાધિગતો સમાધીતિ ચઙ્કમં અધિટ્ઠહન્તેન અધિગતો અટ્ઠન્નં સમાપત્તીનં અઞ્ઞતરસમાધિ. ચિરટ્ઠિતિકો હોતીતિ ચિરં તિટ્ઠતિ. ઠિતકેન ગહિતનિમિત્તઞ્હિ નિસિન્નસ્સ નસ્સતિ, નિસિન્નેન ગહિતનિમિત્તં નિપન્નસ્સ. ચઙ્કમં અધિટ્ઠહન્તેન ચલિતારમ્મણે ગહિતનિમિત્તં પન ઠિતસ્સપિ નિસિન્નસ્સપિ નિપન્નસ્સપિ ન નસ્સતીતિ.
29. Navame addhānakkhamo hotīti dūraṃ addhānamaggaṃ gacchanto khamati, adhivāsetuṃ sakkoti. Padhānakkhamoti vīriyakkhamo. Caṅkamādhigato samādhīti caṅkamaṃ adhiṭṭhahantena adhigato aṭṭhannaṃ samāpattīnaṃ aññatarasamādhi. Ciraṭṭhitiko hotīti ciraṃ tiṭṭhati. Ṭhitakena gahitanimittañhi nisinnassa nassati, nisinnena gahitanimittaṃ nipannassa. Caṅkamaṃ adhiṭṭhahantena calitārammaṇe gahitanimittaṃ pana ṭhitassapi nisinnassapi nipannassapi na nassatīti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. ચઙ્કમસુત્તં • 9. Caṅkamasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૯. પઞ્ચઙ્ગિકસુત્તાદિવણ્ણના • 8-9. Pañcaṅgikasuttādivaṇṇanā