Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટિસમ્ભિદામગ્ગ-અટ્ઠકથા • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā

    ૫. ચરિયાકથા

    5. Cariyākathā

    ચરિયાકથાવણ્ણના

    Cariyākathāvaṇṇanā

    ૨૮-૨૯. ઇદાનિ વિવેકકથાનન્તરં પરમવિવેકભૂતસ્સ નિસ્સરણવિવેકસઙ્ખાતસ્સ નિબ્બાનસ્સ સચ્છિકરણીયસ્સ સચ્છિકિરિયોપાયદસ્સનત્થં, તથા સચ્છિકતનિરોધસ્સ લોકહિતસુખકિરિયાકરણદસ્સનત્થઞ્ચ ઇન્દ્રિયકથાય નિદ્દિટ્ઠાપિ ચરિયાકથા પુન કથિતા. તસ્સા અત્થવણ્ણના ઇન્દ્રિયકથાય કથિતાયેવાતિ.

    28-29. Idāni vivekakathānantaraṃ paramavivekabhūtassa nissaraṇavivekasaṅkhātassa nibbānassa sacchikaraṇīyassa sacchikiriyopāyadassanatthaṃ, tathā sacchikatanirodhassa lokahitasukhakiriyākaraṇadassanatthañca indriyakathāya niddiṭṭhāpi cariyākathā puna kathitā. Tassā atthavaṇṇanā indriyakathāya kathitāyevāti.

    ચરિયાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cariyākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / પટિસમ્ભિદામગ્ગપાળિ • Paṭisambhidāmaggapāḷi / ૫. ચરિયાકથા • 5. Cariyākathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact