Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૧૦. ચતુત્થઅનાગતભયસુત્તવણ્ણના
10. Catutthaanāgatabhayasuttavaṇṇanā
૮૦. દસમે કલ્યાણકામાતિ સુન્દરકામા. રસગ્ગાનીતિ ઉત્તમરસાનિ. સંસટ્ઠા વિહરિસ્સન્તીતિ પઞ્ચવિધેન સંસગ્ગેન સંસટ્ઠા વિહરિસ્સન્તિ. સન્નિધિકારપરિભોગન્તિ સન્નિધિકતસ્સ પરિભોગં. ઓળારિકમ્પિ નિમિત્તન્તિ એત્થ પથવિં ખણન્તોપિ ખણાહીતિ આણાપેન્તોપિ પથવિયં ઓળારિકં નિમિત્તં કરોતિ નામ. તિણકટ્ઠસાખાપલાસં છિન્દન્તોપિ છિન્દાતિ આણાપેન્તોપિ હરિતગ્ગે ઓળારિકં નિમિત્તં કરોતિ નામ. આજીવત્થાય પણ્ણનિવાપઆદીનિ ગાહાપેન્તો ફલાનિ ઓચિનન્તે વા ઓચિનાપેન્તેન વત્તબ્બમેવ નત્થિ. ઇમેસુ ચતૂસુ સુત્તેસુ સત્થારા સાસને વુદ્ધિપરિહાનિ કથિતાતિ.
80. Dasame kalyāṇakāmāti sundarakāmā. Rasaggānīti uttamarasāni. Saṃsaṭṭhā viharissantīti pañcavidhena saṃsaggena saṃsaṭṭhā viharissanti. Sannidhikāraparibhoganti sannidhikatassa paribhogaṃ. Oḷārikampi nimittanti ettha pathaviṃ khaṇantopi khaṇāhīti āṇāpentopi pathaviyaṃ oḷārikaṃ nimittaṃ karoti nāma. Tiṇakaṭṭhasākhāpalāsaṃ chindantopi chindāti āṇāpentopi haritagge oḷārikaṃ nimittaṃ karoti nāma. Ājīvatthāya paṇṇanivāpaādīni gāhāpento phalāni ocinante vā ocināpentena vattabbameva natthi. Imesu catūsu suttesu satthārā sāsane vuddhiparihāni kathitāti.
યોધાજીવવગ્ગો તતિયો.
Yodhājīvavaggo tatiyo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. ચતુત્થઅનાગતભયસુત્તં • 10. Catutthaanāgatabhayasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૦. ચતુત્થઅનાગતભયસુત્તવણ્ણના • 10. Catutthaanāgatabhayasuttavaṇṇanā