Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૦. છન્દં અદત્વાગમનસિક્ખાપદં

    10. Chandaṃ adatvāgamanasikkhāpadaṃ

    ૪૮૧. દસમે ચોદેતિ પરસ્સ દોસં આરોપેતીતિ ચોદકો. તેન ચ ચોદકેન ચોદેતબ્બો દોસં આરોપેતબ્બોતિ ચુદિતો, સોયેવ ચુદિતકો, તેન ચ. ‘‘અનુવિજ્જકોતિ ચ વિનયધરો. સો હિ ચોદકચુદિતકાનં મતં અનુમિનેત્વા વિદતિ જાનાતીતિ અનુવિજ્જકો. એત્તાવતાપીતિ એત્તકેનપિ પમાણેનાતિ. દસમં.

    481. Dasame codeti parassa dosaṃ āropetīti codako. Tena ca codakena codetabbo dosaṃ āropetabboti cudito, soyeva cuditako, tena ca. ‘‘Anuvijjakoti ca vinayadharo. So hi codakacuditakānaṃ mataṃ anuminetvā vidati jānātīti anuvijjako. Ettāvatāpīti ettakenapi pamāṇenāti. Dasamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૮. સહધમ્મિકવગ્ગો • 8. Sahadhammikavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૦. છન્દંઅદત્વાગમનસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Chandaṃadatvāgamanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૧૦. છન્દંઅદત્વાગમનસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Chandaṃadatvāgamanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧૦. પક્કમનસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Pakkamanasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact