Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. દારુકમ્મિકસુત્તવણ્ણના

    5. Dārukammikasuttavaṇṇanā

    ૫૯. પઞ્ચમે દારુકમ્મિકોતિ દારુવિક્કયેન પવત્તિતાજીવો એકો ઉપાસકો. કાસિકચન્દનન્તિ સણ્હચન્દનં. અઙ્ગેનાતિ અગુણઙ્ગેન, સુક્કપક્ખે ગુણઙ્ગેન. નેમન્તનિકોતિ નિમન્તનં ગણ્હનકો. સઙ્ઘે દાનં દસ્સામીતિ ભિક્ખુસઙ્ઘસ્સ દસ્સામિ. સો એવં વત્વા સત્થારં અભિવાદેત્વા પક્કામિ. અથસ્સ અપરભાગે પઞ્ચસતા કુલૂપકા ભિક્ખૂ ગિહિભાવં પાપુણિંસુ. સો ‘‘કુલૂપકભિક્ખૂ તે વિબ્ભન્તા’’તિ વુત્તે ‘‘કિં એત્થ મય્હ’’ન્તિ વત્વા ચિત્તુપ્પાદવેમત્તમત્તમ્પિ ન અકાસિ. ઇદં સન્ધાય સત્થા સઙ્ઘે તે દાનં દદતો ચિત્તં પસીદિસ્સતીતિ આહ.

    59. Pañcame dārukammikoti dāruvikkayena pavattitājīvo eko upāsako. Kāsikacandananti saṇhacandanaṃ. Aṅgenāti aguṇaṅgena, sukkapakkhe guṇaṅgena. Nemantanikoti nimantanaṃ gaṇhanako. Saṅghe dānaṃ dassāmīti bhikkhusaṅghassa dassāmi. So evaṃ vatvā satthāraṃ abhivādetvā pakkāmi. Athassa aparabhāge pañcasatā kulūpakā bhikkhū gihibhāvaṃ pāpuṇiṃsu. So ‘‘kulūpakabhikkhū te vibbhantā’’ti vutte ‘‘kiṃ ettha mayha’’nti vatvā cittuppādavemattamattampi na akāsi. Idaṃ sandhāya satthā saṅghe te dānaṃ dadato cittaṃ pasīdissatīti āha.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. દારુકમ્મિકસુત્તં • 5. Dārukammikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫. દારુકમ્મિકસુત્તવણ્ણના • 5. Dārukammikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact