Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૦. દસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં

    10. Dasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ

    ૭૭૮. દસમે ‘‘વિનસ્સતી’’તિઇમિના ‘‘ઉન્દ્રિયતી’’તિ એત્થ ઉદિધાતુયા નસ્સનત્થં દસ્સેતિ ધાતૂનમનેકત્થત્તા. પરિપતતીતિ પરિગલિત્વા પતતિ. ઇમિના નસ્સનાકારં દસ્સેતિ. એત્તકમેવાતિ એતં પરિમાણં દ્વિપદમેવાતિ. દસમં.

    778. Dasame ‘‘vinassatī’’tiiminā ‘‘undriyatī’’ti ettha udidhātuyā nassanatthaṃ dasseti dhātūnamanekatthattā. Paripatatīti parigalitvā patati. Iminā nassanākāraṃ dasseti. Ettakamevāti etaṃ parimāṇaṃ dvipadamevāti. Dasamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / દસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Dasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૨. દુતિયનિસ્સગ્ગિયાદિપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyanissaggiyādipācittiyasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact