Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૦. દસમસિક્ખાપદં

    10. Dasamasikkhāpadaṃ

    ૧૧૬૨. દસમે અનાપુચ્છાતિ એત્થ ત્વાપચ્ચયો લોપોતિ આહ ‘‘અનાપુચ્છિત્વા’’તિ. દ્વિક્ખત્તુન્તિ દ્વે વારે. સકિન્તિ એકવારં.

    1162. Dasame anāpucchāti ettha tvāpaccayo lopoti āha ‘‘anāpucchitvā’’ti. Dvikkhattunti dve vāre. Sakinti ekavāraṃ.

    ૧૧૬૩. અપુબ્બં સમુટ્ઠાનસીસં ઇમસ્સાતિ અપુબ્બસમુટ્ઠાનસીસં. દ્વીસુપિ ઠાનેસૂતિ વાચાતો ચ કાયવાચાતો ચાતિ દ્વીસુ ઠાનેસુપિ. અનનુજાનાપેત્વાતિ માતાપિતૂહિ ચ સામિકેન ચ ન અનુજાનાપેત્વાતિ. દસમં.

    1163. Apubbaṃ samuṭṭhānasīsaṃ imassāti apubbasamuṭṭhānasīsaṃ. Dvīsupi ṭhānesūti vācāto ca kāyavācāto cāti dvīsu ṭhānesupi. Ananujānāpetvāti mātāpitūhi ca sāmikena ca na anujānāpetvāti. Dasamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૮. કુમારિભૂતવગ્ગવણ્ણના • 8. Kumāribhūtavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact