Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૦. ધમ્મધજજાતકં (૨-૭-૧૦)

    220. Dhammadhajajātakaṃ (2-7-10)

    ૧૩૯.

    139.

    સુખં જીવિતરૂપોસિ, રટ્ઠા વિવનમાગતો;

    Sukhaṃ jīvitarūposi, raṭṭhā vivanamāgato;

    સો એકકો રુક્ખમૂલે 1, કપણો વિય ઝાયસિ.

    So ekako rukkhamūle 2, kapaṇo viya jhāyasi.

    ૧૪૦.

    140.

    સુખં જીવિતરૂપોસ્મિ, રટ્ઠા વિવનમાગતો;

    Sukhaṃ jīvitarūposmi, raṭṭhā vivanamāgato;

    સો એકકો રુક્ખમૂલે, કપણો વિય ઝાયામિ;

    So ekako rukkhamūle, kapaṇo viya jhāyāmi;

    સતં ધમ્મં અનુસ્સરંતિ.

    Sataṃ dhammaṃ anussaraṃti.

    ધમ્મધજજાતકં દસમં.

    Dhammadhajajātakaṃ dasamaṃ.

    બીરણથમ્ભવગ્ગો સત્તમો.

    Bīraṇathambhavaggo sattamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અથ બીરણથમ્ભવરો ચ નટો, ભરુરાજવરુત્તમપુણ્ણનદી;

    Atha bīraṇathambhavaro ca naṭo, bharurājavaruttamapuṇṇanadī;

    બહુભાણિ અગ્ગિપવને મૂસિકા, સહલમ્બત્થનો કપણેન દસાતિ.

    Bahubhāṇi aggipavane mūsikā, sahalambatthano kapaṇena dasāti.







    Footnotes:
    1. અરઞ્ઞસ્મિં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. araññasmiṃ (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૦] ૧૦. ધમ્મધજજાતકવણ્ણના • [220] 10. Dhammadhajajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact