Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૯. ધમ્મપદસુત્તવણ્ણના
9. Dhammapadasuttavaṇṇanā
૨૯. નવમે ધમ્મપદાનીતિ ધમ્મકોટ્ઠાસા. અનભિજ્ઝાતિઆદીસુ અભિજ્ઝાપટિક્ખેપેન અનભિજ્ઝા, બ્યાપાદપટિક્ખેપેન અબ્યાપાદો, મિચ્છાસતિપટિક્ખેપેન સમ્માસતિ, મિચ્છાસમાધિપટિક્ખેપેન સમ્માસમાધિ વેદિતબ્બો.
29. Navame dhammapadānīti dhammakoṭṭhāsā. Anabhijjhātiādīsu abhijjhāpaṭikkhepena anabhijjhā, byāpādapaṭikkhepena abyāpādo, micchāsatipaṭikkhepena sammāsati, micchāsamādhipaṭikkhepena sammāsamādhi veditabbo.
અનભિજ્ઝાલૂતિ નિત્તણ્હો હુત્વા. અબ્યાપન્નેન ચેતસાતિ સબ્બકાલં પકતિભાવં અવિજહન્તેન ચિત્તેન. સતો એકગ્ગચિત્તસ્સાતિ સતિયા સમન્નાગતો આરમ્મણે એકગ્ગચિત્તો અસ્સ. અજ્ઝત્તં સુસમાહિતોતિ નિયકજ્ઝત્તે સુટ્ઠુ ઠપિતચિત્તો ઇમસ્મિં સુત્તેપિ ગાથાયપિ વટ્ટવિવટ્ટં કથિતં.
Anabhijjhālūti nittaṇho hutvā. Abyāpannena cetasāti sabbakālaṃ pakatibhāvaṃ avijahantena cittena. Sato ekaggacittassāti satiyā samannāgato ārammaṇe ekaggacitto assa. Ajjhattaṃ susamāhitoti niyakajjhatte suṭṭhu ṭhapitacitto imasmiṃ suttepi gāthāyapi vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. ધમ્મપદસુત્તં • 9. Dhammapadasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯. ધમ્મપદસુત્તવણ્ણના • 9. Dhammapadasuttavaṇṇanā