Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૨૨. દુદ્દુભજાતકં (૪-૩-૨)

    322. Duddubhajātakaṃ (4-3-2)

    ૮૫.

    85.

    દુદ્દુભાયતિ 1 ભદ્દન્તે, યસ્મિં દેસે વસામહં;

    Duddubhāyati 2 bhaddante, yasmiṃ dese vasāmahaṃ;

    અહમ્પેતં ન જાનામિ, કિમેતં દુદ્દુભાયતિ.

    Ahampetaṃ na jānāmi, kimetaṃ duddubhāyati.

    ૮૬.

    86.

    બેલુવં પતિતં સુત્વા, દુદ્દુભન્તિ 3 સસો જવિ;

    Beluvaṃ patitaṃ sutvā, duddubhanti 4 saso javi;

    સસસ્સ વચનં સુત્વા, સન્તત્તા મિગવાહિની.

    Sasassa vacanaṃ sutvā, santattā migavāhinī.

    ૮૭.

    87.

    અપ્પત્વા પદવિઞ્ઞાણં, પરઘોસાનુસારિનો;

    Appatvā padaviññāṇaṃ, paraghosānusārino;

    પનાદપરમા બાલા, તે હોન્તિ પરપત્તિયા.

    Panādaparamā bālā, te honti parapattiyā.

    ૮૮.

    88.

    યે ચ સીલેન સમ્પન્ના, પઞ્ઞાયૂપસમે રતા;

    Ye ca sīlena sampannā, paññāyūpasame ratā;

    આરકા વિરતા ધીરા, ન હોન્તિ પરપત્તિયાતિ.

    Ārakā viratā dhīrā, na honti parapattiyāti.

    દુદ્દુભજાતકં 5 દુતિયં.

    Duddubhajātakaṃ 6 dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. દદ્દભાયતિ (સી॰ પી॰)
    2. daddabhāyati (sī. pī.)
    3. દદ્દભન્તિ (સી॰)
    4. daddabhanti (sī.)
    5. દદ્દભજાતકં (સી॰ પી॰)
    6. daddabhajātakaṃ (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૨૨] ૨. દુદ્દુભજાતકવણ્ણના • [322] 2. Duddubhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact