Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૭-૯. દુક્ખાનુપસ્સીસુત્તાદિવણ્ણના
7-9. Dukkhānupassīsuttādivaṇṇanā
૧૭-૧૯. સત્તમે દુક્ખાનુપસ્સીતિ પીળનાકારં દુક્ખતો અનુપસ્સન્તો. અટ્ઠમે અનત્તાનુપસ્સીતિ અવસવત્તનાકારં અનત્તાતિ અનુપસ્સન્તો. નવમે સુખાનુપસ્સીતિ સુખન્તિ એવં ઞાણેન અનુપસ્સન્તો.
17-19. Sattame dukkhānupassīti pīḷanākāraṃ dukkhato anupassanto. Aṭṭhame anattānupassīti avasavattanākāraṃ anattāti anupassanto. Navame sukhānupassīti sukhanti evaṃ ñāṇena anupassanto.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૭. દુક્ખાનુપસ્સીસુત્તં • 7. Dukkhānupassīsuttaṃ
૮. અનત્તાનુપસ્સીસુત્તં • 8. Anattānupassīsuttaṃ
૯. નિબ્બાનસુત્તં • 9. Nibbānasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૯. અનિચ્ચાનુપસ્સીસુત્તાદિવણ્ણના • 6-9. Aniccānupassīsuttādivaṇṇanā