Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૬૦. દૂતજાતકં (૩-૧-૧૦)

    260. Dūtajātakaṃ (3-1-10)

    ૨૮.

    28.

    યસ્સત્થા દૂરમાયન્તિ, અમિત્તમપિ યાચિતું;

    Yassatthā dūramāyanti, amittamapi yācituṃ;

    તસ્સૂદરસ્સહં દૂતો, મા મે કુજ્ઝ 1 રથેસભ.

    Tassūdarassahaṃ dūto, mā me kujjha 2 rathesabha.

    ૨૯.

    29.

    યસ્સ દિવા ચ રત્તો ચ, વસમાયન્તિ માણવા;

    Yassa divā ca ratto ca, vasamāyanti māṇavā;

    તસ્સૂદરસ્સહં દૂતો, મા મે કુજ્ઝ 3 રથેસભ.

    Tassūdarassahaṃ dūto, mā me kujjha 4 rathesabha.

    ૩૦.

    30.

    દદામિ તે બ્રાહ્મણ રોહિણીનં, ગવં સહસ્સં સહ પુઙ્ગવેન;

    Dadāmi te brāhmaṇa rohiṇīnaṃ, gavaṃ sahassaṃ saha puṅgavena;

    દૂતો હિ દૂતસ્સ કથં ન દજ્જં, મયમ્પિ તસ્સેવ ભવામ દૂતાતિ.

    Dūto hi dūtassa kathaṃ na dajjaṃ, mayampi tasseva bhavāma dūtāti.

    દૂતજાતકં દસમં.

    Dūtajātakaṃ dasamaṃ.

    સઙ્કપ્પવગ્ગો પઠમો.

    Saṅkappavaggo paṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ઉસુકારવરો તિલમુટ્ઠિ મણિ, હયરાજ વિહઙ્ગમ આસિવિસો;

    Usukāravaro tilamuṭṭhi maṇi, hayarāja vihaṅgama āsiviso;

    જનસન્ધ કહાપણવસ્સ પુન, તિરિટં પુન દૂતવરેન દસાતિ.

    Janasandha kahāpaṇavassa puna, tiriṭaṃ puna dūtavarena dasāti.







    Footnotes:
    1. કુજ્ઝિ (સી॰ પી॰)
    2. kujjhi (sī. pī.)
    3. કુજ્ઝિ (સી॰ પી॰)
    4. kujjhi (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૬૦] ૧૦. દૂતજાતકવણ્ણના • [260] 10. Dūtajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact