Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૭. દુતિયસઙ્ઘિકચેતાપનસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Dutiyasaṅghikacetāpanasikkhāpadavaṇṇanā

    ન કેવલં તેનેવ પરિક્ખારેનાતિ આહ ‘‘સયં યાચિતકેનાપી’’તિ. વુત્તઞ્હેતં પાળિયં ‘‘ભિક્ખુનિયો તેન ચ પરિક્ખારેન સયમ્પિ યાચિત્વા ભેસજ્જં ચેતાપેત્વા પરિભુઞ્જિંસૂ’’તિ (પાચિ॰ ૭૬૩). માતિકાયં પન ગમ્યમાનત્તા પિ-સદ્દો નપ્પયુત્તો. ગમ્યમાનત્થસ્સ હિ સદ્દસ્સ પયોગં પતિ કામચારોતિ યુત્તિ.

    Na kevalaṃ teneva parikkhārenāti āha ‘‘sayaṃ yācitakenāpī’’ti. Vuttañhetaṃ pāḷiyaṃ ‘‘bhikkhuniyo tena ca parikkhārena sayampi yācitvā bhesajjaṃ cetāpetvā paribhuñjiṃsū’’ti (pāci. 763). Mātikāyaṃ pana gamyamānattā pi-saddo nappayutto. Gamyamānatthassa hi saddassa payogaṃ pati kāmacāroti yutti.

    દુતિયસઙ્ઘિકચેતાપનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasaṅghikacetāpanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact