Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi |
૧૨. દ્વાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં
12. Dvādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૭૮૯. દ્વાદસમે લહુપાવુરણં નામ ઉણ્હકાલે પાવુરણવત્થન્તિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘ઉણ્હકાલે પાવુરણ’’ન્તિ. ઉણ્હકાલે હિ મનુસ્સા સુખુમપાવુરણં પારુપન્તીતિ. દ્વાદસમં.
789. Dvādasame lahupāvuraṇaṃ nāma uṇhakāle pāvuraṇavatthanti dassento āha ‘‘uṇhakāle pāvuraṇa’’nti. Uṇhakāle hi manussā sukhumapāvuraṇaṃ pārupantīti. Dvādasamaṃ.
નિસ્સગ્ગિયાનં તિંસભાવં દસ્સેન્તો આહ ‘‘મહાવિભઙ્ગે’’તિઆદિ. ચીવરવગ્ગતો અપનેત્વાતિ સમ્બન્ધો. અઞ્ઞદત્થિકાનીતિ અઞ્ઞદત્થિકપદેન વુત્તાનિ સિક્ખાપદાનિ. ઇતીતિ એવં. એકતોપઞ્ઞત્તાનીતિ એકસ્સેવ પઞ્ઞત્તાનિ, ઉભતોપઞ્ઞત્તાનીતિ ઉભયેસં પઞ્ઞત્તાનિ. એત્થાતિ ‘‘ઉદ્દિટ્ઠા ખો’’તિઆદિવચનેતિ.
Nissaggiyānaṃ tiṃsabhāvaṃ dassento āha ‘‘mahāvibhaṅge’’tiādi. Cīvaravaggato apanetvāti sambandho. Aññadatthikānīti aññadatthikapadena vuttāni sikkhāpadāni. Itīti evaṃ. Ekatopaññattānīti ekasseva paññattāni, ubhatopaññattānīti ubhayesaṃ paññattāni. Etthāti ‘‘uddiṭṭhā kho’’tiādivacaneti.
ઇતિ સમન્તપાસાદિકાય વિનયસંવણ્ણનાય
Iti samantapāsādikāya vinayasaṃvaṇṇanāya
ભિક્ખુનિવિભઙ્ગે
Bhikkhunivibhaṅge
તિંસકવણ્ણનાય યોજના સમત્તા.
Tiṃsakavaṇṇanāya yojanā samattā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૨. દ્વાદસમસિક્ખાપદં • 12. Dvādasamasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / દ્વાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Dvādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૨. દુતિયનિસ્સગ્ગિયાદિપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyanissaggiyādipācittiyasikkhāpadavaṇṇanā