Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૭. એળકલોમધોવાપનસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Eḷakalomadhovāpanasikkhāpadavaṇṇanā

    સક્કેસૂતિ ‘‘સક્યા વત, ભો કુમારા’’તિ (દી॰ નિ॰ ૧.૨૬૭) ઉદાનં પટિચ્ચ ‘‘સક્યા’’તિ લદ્ધનામાનં નિવાસો એકોપિ જનપદો રુળ્હિસદ્દેન ‘‘સક્કા’’તિ વુચ્ચતિ, તસ્મિં સક્કેસુ જનપદે. છબ્બગ્ગિયા નામ પણ્ડુકલોહિતકાદયો છમૂલકા, તેસં સિસ્સા ચ.

    Sakkesūti ‘‘sakyā vata, bho kumārā’’ti (dī. ni. 1.267) udānaṃ paṭicca ‘‘sakyā’’ti laddhanāmānaṃ nivāso ekopi janapado ruḷhisaddena ‘‘sakkā’’ti vuccati, tasmiṃ sakkesu janapade. Chabbaggiyā nāma paṇḍukalohitakādayo chamūlakā, tesaṃ sissā ca.

    એળકલોમધોવાપનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Eḷakalomadhovāpanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact