A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૪૫. ગજકુમ્ભજાતકં (૪-૫-૫)

    345. Gajakumbhajātakaṃ (4-5-5)

    ૧૭૭.

    177.

    વનં યદગ્ગિ દહતિ, પાવકો કણ્હવત્તની;

    Vanaṃ yadaggi dahati, pāvako kaṇhavattanī;

    કથં કરોસિ પચલક, એવં દન્ધપરક્કમો.

    Kathaṃ karosi pacalaka, evaṃ dandhaparakkamo.

    ૧૭૮.

    178.

    બહૂનિ રુક્ખછિદ્દાનિ, પથબ્યા વિવરાનિ ચ;

    Bahūni rukkhachiddāni, pathabyā vivarāni ca;

    તાનિ ચે નાભિસમ્ભોમ, હોતિ નો કાલપરિયાયો.

    Tāni ce nābhisambhoma, hoti no kālapariyāyo.

    ૧૭૯.

    179.

    યો દન્ધકાલે તરતિ, તરણીયે ચ દન્ધતિ;

    Yo dandhakāle tarati, taraṇīye ca dandhati;

    સુક્ખપણ્ણંવ અક્કમ્મ, અત્થં ભઞ્જતિ અત્તનો.

    Sukkhapaṇṇaṃva akkamma, atthaṃ bhañjati attano.

    ૧૮૦.

    180.

    યો દન્ધકાલે દન્ધેતિ, તરણીયે ચ તારયિ;

    Yo dandhakāle dandheti, taraṇīye ca tārayi;

    સસીવ રત્તિં વિભજં, તસ્સત્થો પરિપૂરતીતિ.

    Sasīva rattiṃ vibhajaṃ, tassattho paripūratīti.

    ગજકુમ્ભજાતકં પઞ્ચમં.

    Gajakumbhajātakaṃ pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૪૫] ૫. રાજકુમ્ભજાતકવણ્ણના • [345] 5. Rājakumbhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact