Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૯. ગન્ધજાતસુત્તવણ્ણના

    9. Gandhajātasuttavaṇṇanā

    ૮૦. નવમે મૂલે, મૂલસ્સ વા ગન્ધો મૂલગન્ધોતિ આહ ‘‘મૂલવત્થુકો ગન્ધો’’તિ. મૂલં વત્થુ એતસ્સાતિ મૂલવત્થુકો. ઇદાનિ મૂલં ગન્ધયોગતો ગન્ધોતિ ઇમમત્થં દસ્સેન્તો ‘‘ગન્ધસમ્પન્નં વા મૂલમેવ મૂલગન્ધો’’તિ આહ. પચ્છિમોયેવેત્થ અત્થવિકપ્પો યુત્તતરોતિ દસ્સેતું ‘‘તસ્સ હિ ગન્ધો’’તિઆદિમાહ. વસ્સિકપુપ્ફાદીનન્તિ સુમનપુપ્ફાદીનં.

    80. Navame mūle, mūlassa vā gandho mūlagandhoti āha ‘‘mūlavatthuko gandho’’ti. Mūlaṃ vatthu etassāti mūlavatthuko. Idāni mūlaṃ gandhayogato gandhoti imamatthaṃ dassento ‘‘gandhasampannaṃ vā mūlameva mūlagandho’’ti āha. Pacchimoyevettha atthavikappo yuttataroti dassetuṃ ‘‘tassa hi gandho’’tiādimāha. Vassikapupphādīnanti sumanapupphādīnaṃ.

    ગન્ધજાતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Gandhajātasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. ગન્ધજાતસુત્તં • 9. Gandhajātasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯. ગન્ધજાતસુત્તવણ્ણના • 9. Gandhajātasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact