Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવટીકા

    Kaṅkhāvitaraṇī-abhinavaṭīkā

    ગન્થારમ્ભકથા

    Ganthārambhakathā

    તિલોકતિલકં બુદ્ધં, વન્દે સુદ્ધગુણાકરં;

    Tilokatilakaṃ buddhaṃ, vande suddhaguṇākaraṃ;

    કરુણાસીતલીભૂત-હદયં મહિતોદયં.

    Karuṇāsītalībhūta-hadayaṃ mahitodayaṃ.

    તેનાપિ ધમ્મરાજેન, લોકેકાચરિયેન યો;

    Tenāpi dhammarājena, lokekācariyena yo;

    પૂજિતો તઞ્ચ સદ્ધમ્મં, વન્દે ગમ્ભીરમુત્તમં.

    Pūjito tañca saddhammaṃ, vande gambhīramuttamaṃ.

    મુનિન્દચન્દસદ્ધમ્મ-રંસીહિ વિમલેહિ યો;

    Munindacandasaddhamma-raṃsīhi vimalehi yo;

    બોધિતોહં સદા વન્દે, તં સઙ્ઘં કુમુદાકરં.

    Bodhitohaṃ sadā vande, taṃ saṅghaṃ kumudākaraṃ.

    વિનયે નયગમ્ભીરે, સબ્બથા પારદસ્સિના;

    Vinaye nayagambhīre, sabbathā pāradassinā;

    વાદિના દુત્તરાગાધ-સબ્બસત્થમહણ્ણવે.

    Vādinā duttarāgādha-sabbasatthamahaṇṇave.

    યા કતા બુદ્ધઘોસેન, થેરેન થિરચેતસા;

    Yā katā buddhaghosena, therena thiracetasā;

    કઙ્ખાવિતરણી નામ, માતિકટ્ઠકથા સુભા.

    Kaṅkhāvitaraṇī nāma, mātikaṭṭhakathā subhā.

    થિરાનેકગુણોઘેન, થેરેન વિનયઞ્ઞુના;

    Thirānekaguṇoghena, therena vinayaññunā;

    કલ્યાણાચારયુત્તેન, ધીમતા મુનિસૂનુના;

    Kalyāṇācārayuttena, dhīmatā munisūnunā;

    વિનયટ્ઠિતિકામેન, સુમેધેનાભિયાચિતો.

    Vinayaṭṭhitikāmena, sumedhenābhiyācito.

    તમહં વણ્ણયિસ્સામિ, સુવિસુદ્ધમનાકુલં;

    Tamahaṃ vaṇṇayissāmi, suvisuddhamanākulaṃ;

    સાધવો તં નિસામેથ, સક્કચ્ચં મમ ભાસતોતિ.

    Sādhavo taṃ nisāmetha, sakkaccaṃ mama bhāsatoti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact