Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૫૫. ઘટજાતકં (૫-૧-૫)

    355. Ghaṭajātakaṃ (5-1-5)

    ૨૯.

    29.

    અઞ્ઞે સોચન્તિ રોદન્તિ, અઞ્ઞે અસ્સુમુખા જના;

    Aññe socanti rodanti, aññe assumukhā janā;

    પસન્નમુખવણ્ણોસિ, કસ્મા ઘટ 1 ન સોચસિ.

    Pasannamukhavaṇṇosi, kasmā ghaṭa 2 na socasi.

    ૩૦.

    30.

    નાબ્ભતીતહરો સોકો, નાનાગતસુખાવહો;

    Nābbhatītaharo soko, nānāgatasukhāvaho;

    તસ્મા ધઙ્ક 3 ન સોચામિ, નત્થિ સોકે દુતીયતા 4.

    Tasmā dhaṅka 5 na socāmi, natthi soke dutīyatā 6.

    ૩૧.

    31.

    સોચં પણ્ડુ કિસો હોતિ, ભત્તઞ્ચસ્સ ન રુચ્ચતિ;

    Socaṃ paṇḍu kiso hoti, bhattañcassa na ruccati;

    અમિત્તા સુમના હોન્તિ, સલ્લવિદ્ધસ્સ રુપ્પતો.

    Amittā sumanā honti, sallaviddhassa ruppato.

    ૩૨.

    32.

    ગામે વા યદિ વારઞ્ઞે, નિન્ને વા યદિ વા થલે;

    Gāme vā yadi vāraññe, ninne vā yadi vā thale;

    ઠિતં મં નાગમિસ્સતિ, એવં દિટ્ઠપદો અહં.

    Ṭhitaṃ maṃ nāgamissati, evaṃ diṭṭhapado ahaṃ.

    ૩૩.

    33.

    યસ્સત્તા નાલમેકોવ, સબ્બકામરસાહરો;

    Yassattā nālamekova, sabbakāmarasāharo;

    સબ્બાપિ પથવી તસ્સ, ન સુખં આવહિસ્સતીતિ.

    Sabbāpi pathavī tassa, na sukhaṃ āvahissatīti.

    ઘટજાતકં પઞ્ચમં.

    Ghaṭajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. ઘત (સી॰ પી॰)
    2. ghata (sī. pī.)
    3. વંક (પી॰)
    4. સોકો દુતીયકા (ક॰)
    5. vaṃka (pī.)
    6. soko dutīyakā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૫૫] ૫. ઘટજાતકવણ્ણના • [355] 5. Ghaṭajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact