Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
ગુળાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના
Guḷādianujānanakathāvaṇṇanā
૨૭૨. ગુળકરણન્તિ ગુળકરણટ્ઠાનં, ઉચ્છુસાલન્તિ વુત્તં હોતિ.
272.Guḷakaraṇanti guḷakaraṇaṭṭhānaṃ, ucchusālanti vuttaṃ hoti.
૨૭૪. અવિસ્સત્થાતિ સાસઙ્કા.
274.Avissatthāti sāsaṅkā.
૨૭૬. અપ્પમત્તકેપિ પવારેન્તીતિ અપ્પમત્તકેપિ ગહિતે પવારેન્તિ, ‘‘બહુમ્હિ ગહિતે અઞ્ઞેસં નપ્પહોતી’’તિ મઞ્ઞમાના અપ્પમત્તકં ગહેત્વા પવારેન્તીતિ અધિપ્પાયો. પટિસઙ્ખાપિ પટિક્ખિપન્તીતિ ‘‘દિવા ભોજનત્થાય ભવિસ્સતી’’તિ સલ્લક્ખેત્વાપિ પટિક્ખિપન્તિ.
276.Appamattakepipavārentīti appamattakepi gahite pavārenti, ‘‘bahumhi gahite aññesaṃ nappahotī’’ti maññamānā appamattakaṃ gahetvā pavārentīti adhippāyo. Paṭisaṅkhāpi paṭikkhipantīti ‘‘divā bhojanatthāya bhavissatī’’ti sallakkhetvāpi paṭikkhipanti.
૨૭૯. સમ્બાધે દહનકમ્મં પટિક્ખેપાભાવો વટ્ટતિ.
279. Sambādhe dahanakammaṃ paṭikkhepābhāvo vaṭṭati.
૨૮૦. ઉભતોપસન્નાતિ ઉભયતો પસન્ના. માઘાતોતિ ‘‘મા ઘાતેથ પાણિનો’’તિ એવં માઘાતઘોસિતદિવસો.
280.Ubhatopasannāti ubhayato pasannā. Māghātoti ‘‘mā ghātetha pāṇino’’ti evaṃ māghātaghositadivaso.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
૧૬૩. ગુળાદિઅનુજાનના • 163. Guḷādianujānanā
૧૬૪. અન્તોવુટ્ઠાદિપટિક્ખેપકથા • 164. Antovuṭṭhādipaṭikkhepakathā
૧૬૫. ઉગ્ગહિતપટિગ્ગહણા • 165. Uggahitapaṭiggahaṇā
૧૬૭. સત્થકમ્મપટિક્ખેપકથા • 167. Satthakammapaṭikkhepakathā
૧૬૮. મનુસ્સમંસપટિક્ખેપકથા • 168. Manussamaṃsapaṭikkhepakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / ગુળાદિઅનુજાનનકથા • Guḷādianujānanakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
ગુળાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Guḷādianujānanakathāvaṇṇanā
મનુસ્સમંસપટિક્ખેપકથાવણ્ણના • Manussamaṃsapaṭikkhepakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ગુળાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Guḷādianujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૧૬૩. ગુળાદિઅનુજાનનકથા • 163. Guḷādianujānanakathā
૧૬૭. સત્થકમ્મપટિક્ખેપકથા • 167. Satthakammapaṭikkhepakathā