Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૭) ૨. ભૂમિચાલવગ્ગો

    (7) 2. Bhūmicālavaggo

    ૧. ઇચ્છાસુત્તવણ્ણના

    1. Icchāsuttavaṇṇanā

    ૬૧. સત્તમસ્સ પઠમે પવિવિત્તસ્સાતિ કાયવિવેકેન વિવિત્તસ્સ. નિરાયત્તવુત્તિનોતિ કત્થચિ અનાયત્તવુત્તિનો વિપસ્સનાકમ્મિકસ્સ. લાભાયાતિ ચતુપચ્ચયલાભાય. સોચી ચ પરિદેવી ચાતિ સોકી ચ પરિદેવી ચ. સોચિચ્ચ પરિદેવિચ્ચાતિપિ પાઠો. ચુતો ચ સદ્ધમ્માતિ તંખણંયેવ વિપસ્સનાસદ્ધમ્મા ચુતો. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટવિવટ્ટં કથિતં.

    61. Sattamassa paṭhame pavivittassāti kāyavivekena vivittassa. Nirāyattavuttinoti katthaci anāyattavuttino vipassanākammikassa. Lābhāyāti catupaccayalābhāya. Socī ca paridevī cāti sokī ca paridevī ca. Socicca parideviccātipi pāṭho. Cuto ca saddhammāti taṃkhaṇaṃyeva vipassanāsaddhammā cuto. Imasmiṃ sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. ઇચ્છાસુત્તં • 1. Icchāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૫. ઇચ્છાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Icchāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact