A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩. કલ્યાણવગ્ગો

    3. Kalyāṇavaggo

    ૧૭૧. કલ્યાણધમ્મજાતકં (૨-૩-૧)

    171. Kalyāṇadhammajātakaṃ (2-3-1)

    ૪૧.

    41.

    કલ્યાણધમ્મોતિ યદા જનિન્દ, લોકે સમઞ્ઞં અનુપાપુણાતિ;

    Kalyāṇadhammoti yadā janinda, loke samaññaṃ anupāpuṇāti;

    તસ્મા ન હિય્યેથ 1 નરો સપઞ્ઞો, હિરિયાપિ સન્તો ધુરમાદિયન્તિ.

    Tasmā na hiyyetha 2 naro sapañño, hiriyāpi santo dhuramādiyanti.

    ૪૨.

    42.

    સાયં સમઞ્ઞા ઇધ મજ્જ પત્તા, કલ્યાણધમ્મોતિ જનિન્દ લોકે;

    Sāyaṃ samaññā idha majja pattā, kalyāṇadhammoti janinda loke;

    તાહં સમેક્ખં ઇધ પબ્બજિસ્સં, ન હિ મત્થિ છન્દો ઇધ કામભોગેતિ.

    Tāhaṃ samekkhaṃ idha pabbajissaṃ, na hi matthi chando idha kāmabhogeti.

    કલ્યાણધમ્મજાતકં પઠમં.

    Kalyāṇadhammajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. હીયેથ (સી॰)
    2. hīyetha (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૭૧] ૧. કલ્યાણધમ્મજાતકવણ્ણના • [171] 1. Kalyāṇadhammajātakavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact