Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળનિદ્દેસપાળિ • Cūḷaniddesapāḷi

    ૧૦. કપ્પમાણવપુચ્છા

    10. Kappamāṇavapucchā

    ૧૧૭.

    117.

    ‘‘મજ્ઝે સરસ્મિં તિટ્ઠતં, [ઇચ્ચાયસ્મા કપ્પો]

    ‘‘Majjhe sarasmiṃ tiṭṭhataṃ, [iccāyasmā kappo]

    ઓઘે જાતે મહબ્ભયે;

    Oghe jāte mahabbhaye;

    જરામચ્ચુપરેતાનં, દીપં પબ્રૂહિ મારિસ;

    Jarāmaccuparetānaṃ, dīpaṃ pabrūhi mārisa;

    ત્વઞ્ચ મે દીપમક્ખાહિ, યથાયિદં નાપરં સિયા’’.

    Tvañca me dīpamakkhāhi, yathāyidaṃ nāparaṃ siyā’’.

    ૧૧૮.

    118.

    ‘‘મજ્ઝે સરસ્મિં તિટ્ઠતં, [કપ્પાતિ ભગવા]

    ‘‘Majjhe sarasmiṃ tiṭṭhataṃ, [kappāti bhagavā]

    ઓઘે જાતે મહબ્ભયે;

    Oghe jāte mahabbhaye;

    જરામચ્ચુપરેતાનં, દીપં પબ્રૂમિ કપ્પ તે.

    Jarāmaccuparetānaṃ, dīpaṃ pabrūmi kappa te.

    ૧૧૯.

    119.

    ‘‘અકિઞ્ચનં અનાદાનં, એતં દીપં અનાપરં;

    ‘‘Akiñcanaṃ anādānaṃ, etaṃ dīpaṃ anāparaṃ;

    નિબ્બાનં ઇતિ નં બ્રૂમિ, જરામચ્ચુપરિક્ખયં.

    Nibbānaṃ iti naṃ brūmi, jarāmaccuparikkhayaṃ.

    ૧૨૦.

    120.

    ‘‘એતદઞ્ઞાય યે સતા, દિટ્ઠધમ્માભિનિબ્બુતા;

    ‘‘Etadaññāya ye satā, diṭṭhadhammābhinibbutā;

    ન તે મારવસાનુગા, ન તે મારસ્સ પટ્ઠગૂ’’તિ 1.

    Na te māravasānugā, na te mārassa paṭṭhagū’’ti 2.

    કપ્પમાણવપુચ્છા દસમા.

    Kappamāṇavapucchā dasamā.







    Footnotes:
    1. પદ્ધગૂ (સી॰)
    2. paddhagū (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ચૂળનિદ્દેસ-અટ્ઠકથા • Cūḷaniddesa-aṭṭhakathā / ૧૦. કપ્પમાણવસુત્તનિદ્દેસવણ્ણના • 10. Kappamāṇavasuttaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact