Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સુત્તનિપાતપાળિ • Suttanipātapāḷi

    ૧૦. કપ્પમાણવપુચ્છા

    10. Kappamāṇavapucchā

    ૧૦૯૮.

    1098.

    ‘‘મજ્ઝે સરસ્મિં તિટ્ઠતં, (ઇચ્ચાયસ્મા કપ્પો)

    ‘‘Majjhe sarasmiṃ tiṭṭhataṃ, (iccāyasmā kappo)

    ઓઘે જાતે મહબ્ભયે;

    Oghe jāte mahabbhaye;

    જરામચ્ચુપરેતાનં, દીપં પબ્રૂહિ મારિસ;

    Jarāmaccuparetānaṃ, dīpaṃ pabrūhi mārisa;

    ત્વઞ્ચ મે દીપમક્ખાહિ, યથાયિદં નાપરં સિયા’’.

    Tvañca me dīpamakkhāhi, yathāyidaṃ nāparaṃ siyā’’.

    ૧૦૯૯.

    1099.

    ‘‘મજ્ઝે સરસ્મિં તિટ્ઠતં, (કપ્પાતિ ભગવા)

    ‘‘Majjhe sarasmiṃ tiṭṭhataṃ, (kappāti bhagavā)

    ઓઘે જાતે મહબ્ભયે;

    Oghe jāte mahabbhaye;

    જરામચ્ચુપરેતાનં, દીપં પબ્રૂમિ કપ્પ તે.

    Jarāmaccuparetānaṃ, dīpaṃ pabrūmi kappa te.

    ૧૧૦૦.

    1100.

    ‘‘અકિઞ્ચનં અનાદાનં, એતં દીપં અનાપરં;

    ‘‘Akiñcanaṃ anādānaṃ, etaṃ dīpaṃ anāparaṃ;

    નિબ્બાનં ઇતિ 1 નં બ્રૂમિ, જરામચ્ચુપરિક્ખયં.

    Nibbānaṃ iti 2 naṃ brūmi, jarāmaccuparikkhayaṃ.

    ૧૧૦૧.

    1101.

    ‘‘એતદઞ્ઞાય યે સતા, દિટ્ઠધમ્માભિનિબ્બુતા;

    ‘‘Etadaññāya ye satā, diṭṭhadhammābhinibbutā;

    ન તે મારવસાનુગા, ન તે મારસ્સ પદ્ધગૂ’’તિ 3.

    Na te māravasānugā, na te mārassa paddhagū’’ti 4.

    કપ્પમાણવપુચ્છા દસમા નિટ્ઠિતા.

    Kappamāṇavapucchā dasamā niṭṭhitā.







    Footnotes:
    1. નિબ્બાનમીતિ (સી॰)
    2. nibbānamīti (sī.)
    3. પટ્ઠગૂતિ (સ્યા॰ ક॰)
    4. paṭṭhagūti (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / સુત્તનિપાત-અટ્ઠકથા • Suttanipāta-aṭṭhakathā / ૧૦. કપ્પસુત્તવણ્ણના • 10. Kappasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact