Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૯. ચમ્પેય્યક્ખન્ધકં

    9. Campeyyakkhandhakaṃ

    ૨૩૪. કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથા

    234. Kassapagottabhikkhuvatthukathā

    ૩૮૦. ચમ્પેય્યક્ખન્ધકે ગગ્ગરાય પોક્ખરણિયાતિ એત્થ ગગ્ગરસદ્દસ્સ નામસદ્દભાવં દસ્સેન્તો આહ ‘‘ગગ્ગરનામિકાય ઇત્થિયા’’તિ. ઇમિના ગગ્ગરસદ્દો ગગ્ગરઇતિ નામં પવત્તિનિમિત્તં કત્વા ઇત્થિદબ્બં વદતીતિ દસ્સેતિ. તન્તિપટિબદ્ધોતિ તન્તિયા પટિબદ્ધો. ‘‘ઉસ્સુક્કમ્પિ અકાસિ યાગુયા’’તિઆદીસુ એવં વિનિચ્છયો વેદિતબ્બોતિ યોજના . તસ્સ ભિક્ખુનોતિ કસ્સપગોત્તનામકસ્સ તસ્સ ભિક્ખુનો. તત્થેવાતિ વાસભગામેયેવ.

    380. Campeyyakkhandhake gaggarāya pokkharaṇiyāti ettha gaggarasaddassa nāmasaddabhāvaṃ dassento āha ‘‘gaggaranāmikāya itthiyā’’ti. Iminā gaggarasaddo gaggaraiti nāmaṃ pavattinimittaṃ katvā itthidabbaṃ vadatīti dasseti. Tantipaṭibaddhoti tantiyā paṭibaddho. ‘‘Ussukkampi akāsi yāguyā’’tiādīsu evaṃ vinicchayo veditabboti yojanā . Tassa bhikkhunoti kassapagottanāmakassa tassa bhikkhuno. Tatthevāti vāsabhagāmeyeva.

    ૩૮૨. અધમ્મેન વગ્ગકમ્મં કરોન્તીતિઆદીનં નાનાકરણન્તિ સમ્બન્ધો.

    382. Adhammena vaggakammaṃ karontītiādīnaṃ nānākaraṇanti sambandho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
    ૨૩૪. કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુ • 234. Kassapagottabhikkhuvatthu
    ૨૩૫. અધમ્મેન વગ્ગાદિકમ્મકથા • 235. Adhammena vaggādikammakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથા • Kassapagottabhikkhuvatthukathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથાવણ્ણના • Kassapagottabhikkhuvatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથાદિવણ્ણના • Kassapagottabhikkhuvatthukathādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact