Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૧૨) ૨. કેસિવગ્ગો

    (12) 2. Kesivaggo

    ૧. કેસિસુત્તવણ્ણના

    1. Kesisuttavaṇṇanā

    ૧૧૧. દુતિયસ્સ પઠમે કેસીતિ તસ્સ નામં. અસ્સદમ્મે સારેતીતિ અસ્સદમ્મસારથિ. સણ્હેનપિ વિનેતીતિઆદીસુ તસ્સ અનુચ્છવિકં સક્કારં કત્વા સુભોજનં ભોજેત્વા મધુરપાનં પાયેત્વા મુદુવચનેન સમુદાચરિત્વા દમેન્તો સણ્હેન દમેતિ નામ, જાણુબન્ધનમુખબન્ધનાદીહિ ચેવ પતોદવિજ્ઝનકસાભિઘાતફરુસવચનેહિ ચ દમેન્તો ફરુસેન દમેતિ નામ, કાલેન કાલં તદુભયં કરોન્તો સણ્હફરુસેન દમેતિ નામ.

    111. Dutiyassa paṭhame kesīti tassa nāmaṃ. Assadamme sāretīti assadammasārathi. Saṇhenapi vinetītiādīsu tassa anucchavikaṃ sakkāraṃ katvā subhojanaṃ bhojetvā madhurapānaṃ pāyetvā muduvacanena samudācaritvā damento saṇhena dameti nāma, jāṇubandhanamukhabandhanādīhi ceva patodavijjhanakasābhighātapharusavacanehi ca damento pharusena dameti nāma, kālena kālaṃ tadubhayaṃ karonto saṇhapharusena dameti nāma.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. કેસિસુત્તં • 1. Kesisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. કેસિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Kesisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact