Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૫. ખન્તિવણ્ણજાતકં (૨-૮-૫)

    225. Khantivaṇṇajātakaṃ (2-8-5)

    ૧૪૯.

    149.

    અત્થિ મે પુરિસો દેવ, સબ્બકિચ્ચેસુ બ્યાવટો 1;

    Atthi me puriso deva, sabbakiccesu byāvaṭo 2;

    તસ્સ ચેકોપરાધત્થિ, તત્થ ત્વં કિન્તિ મઞ્ઞસિ.

    Tassa cekoparādhatthi, tattha tvaṃ kinti maññasi.

    ૧૫૦.

    150.

    અમ્હાકમ્પત્થિ પુરિસો, એદિસો ઇધ વિજ્જતિ;

    Amhākampatthi puriso, ediso idha vijjati;

    દુલ્લભો અઙ્ગસમ્પન્નો, ખન્તિરસ્માક રુચ્ચતીતિ.

    Dullabho aṅgasampanno, khantirasmāka ruccatīti.

    ખન્તિવણ્ણજાતકં પઞ્ચમં.

    Khantivaṇṇajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. વાવટો (ક॰)
    2. vāvaṭo (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૫] ૫. ખન્તિવણ્ણજાતકવણ્ણના • [225] 5. Khantivaṇṇajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact