Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૭૯. ખરસ્સરજાતકં

    79. Kharassarajātakaṃ

    ૭૯.

    79.

    યતો વિલુત્તા ચ હતા ચ ગાવો, દડ્ઢાનિ ગેહાનિ જનો ચ નીતો;

    Yato viluttā ca hatā ca gāvo, daḍḍhāni gehāni jano ca nīto;

    અથાગમા પુત્તહતાય પુત્તો, ખરસ્સરં ડિણ્ડિમં 1 વાદયન્તોતિ.

    Athāgamā puttahatāya putto, kharassaraṃ ḍiṇḍimaṃ 2 vādayantoti.

    ખરસ્સરજાતકં નવમં.

    Kharassarajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. દેણ્ડિમં (સી॰ સ્યા॰ પી॰), ડિન્દિમં (ક॰)
    2. deṇḍimaṃ (sī. syā. pī.), ḍindimaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૭૯] ૯. ખરસ્સરજાતકવણ્ણના • [79] 9. Kharassarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact