Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૧૨) ૨. અન્ધકવિન્દવગ્ગો

    (12) 2. Andhakavindavaggo

    ૧. કુલૂપકસુત્તવણ્ણના

    1. Kulūpakasuttavaṇṇanā

    ૧૧૧. દુતિયસ્સ પઠમે અસન્થવવિસ્સાસીતિ અત્તના સદ્ધિં સન્થવં અકરોન્તેસુ વિસ્સાસં અનાપજ્જન્તેસુયેવ વિસ્સાસં કરોતિ. અનિસ્સરવિકપ્પીતિ અનિસ્સરોવ સમાનો ‘‘ઇમં દેથ, ઇમં ગણ્હથા’’તિ ઇસ્સરો વિય વિકપ્પેતિ. વિસ્સટ્ઠુપસેવીતિ વિસ્સટ્ઠાનિ ભિન્નકુલાનિ ઘટનત્થાય ઉપસેવતિ. ઉપકણ્ણકજપ્પીતિ કણ્ણમૂલે મન્તં ગણ્હાતિ. સુક્કપક્ખો વુત્તવિપરિયાયેન વેદિતબ્બો.

    111. Dutiyassa paṭhame asanthavavissāsīti attanā saddhiṃ santhavaṃ akarontesu vissāsaṃ anāpajjantesuyeva vissāsaṃ karoti. Anissaravikappīti anissarova samāno ‘‘imaṃ detha, imaṃ gaṇhathā’’ti issaro viya vikappeti. Vissaṭṭhupasevīti vissaṭṭhāni bhinnakulāni ghaṭanatthāya upasevati. Upakaṇṇakajappīti kaṇṇamūle mantaṃ gaṇhāti. Sukkapakkho vuttavipariyāyena veditabbo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. કુલૂપકસુત્તં • 1. Kulūpakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. કુલૂપકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Kulūpakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact